19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επικεφαλής της DG REFORM στην ΕΡΤ: Η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια στους τομείς της ενέργειας & της μετανάστευσης

Πριν από ακριβώς 10 χρόνια, στο απόγειο της ελληνικής κρίσης, γεννήθηκε η Task Force  ως σύμβουλος για τις μεταρρυθμίσεις των προγραμμάτων διάσωσης. Στο μεταξύ η Task Force «μεγάλωσε» και έγινε η αυτόνομη διεύθυνση της Κομισιόν για μεταρρυθμίσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ο Μάριο Νάβα, επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν – DG REFORM, βρέθηκε στην Ελλάδα και μίλησε στον Ηλία Σιακαντάρη για τη σημερινή φυσιογνωμία της και τη δραστηριότητά της στη χώρα μας.

Ο Μάριο Νάβα τόνισε ότι η Ελλάδα λαμβάνει βοήθεια στους τομείς της ενέργειας και της μετανάστευσης.

«Η προέλευση (της DG REFORM) είναι όντως από μία περίοδο κρίσης, αναμφισβήτητα. Ξέρουμε ότι αρχίσαμε τη συνεργασία μας πριν από 10 χρόνια, κατά την περίοδο μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης. Σήμερα γιορτάζουμε τα 10 χρόνια συνεργασίας. Όμως, το σημαντικό είναι ότι μεταμορφωθήκαμε και εξελιχθήκαμε από αυτό. Η σημερινή DG REFORM ουσιαστικά υποστηρίζει τα κράτη – μέλη και την Ελλάδα, όπου βρισκόμαστε, στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν.

«Για την Ελλάδα πρέπει να πούμε κάτι πολύ σημαντικό», είπε ο κ. Νάβα, τονίζοντας: «Η Ελλάδα, φυσικά, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες επηρεάστηκε σοβαρά σε δύο τομείς από τον πόλεμο. Οι σημαντικές επιπτώσεις αφορούν αφενός τον τομέα της ενέργειας. Τόσο οι ποσότητες, όσο και οι τιμές της ενέργειας άλλαξαν δραματικά. Και ο δεύτερος τομέας που επηρεάστηκε είναι η μετανάστευση. Αμέσως μόλις ξέσπασε ο πόλεμος προτείναμε σε όλα τα κράτη – μέλη ένα πρόγραμμα για να τα στηρίξουμε σε αυτούς τους δύο τομείς. Στον τομέα της ενέργειας, θα βοηθήσουμε να συντάξουν το σχέδιο REPowerEU, το οποίο θα προστεθεί στα υπάρχοντα σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας. Και στον τομέα της μετανάστευσης, ένα ειδικό πρόγραμμα για να μπορέσουν να ενσωματώσουν τους μετανάστες και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους».

«Και συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το καλό είναι ότι την υποστηρίζουμε και στους δύο τομείς» κατέληξε ο Μάριο Νάβα.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Σιακαντάρης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ