27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών στην πλατεία Καρπενησίου, στη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα Τέμπη – Το κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

ΗΜΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στις 28 Φεβρουαρίου κλείνει ένας χρόνος από τη φρίκη των Τεμπών, τον θάνατο 57 νέων ανθρώπων.

Έναν χρόνο μετά οι απαντήσεις για τις ευθύνες όχι μόνο δεν έχουν δοθεί αλλά εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας μια προσπάθεια συγκάλυψης που μόνο απέχθεια μπορεί να μας προκαλεί. Απέχθεια και τρόμο μπροστά στην αποκάλυψη του πόσο λίγο αξίζει η ζωή μας και η ασφάλειά μας για αυτούς που θεωρητικά έχουν καθήκον και υποχρέωση να μας προστατεύουν.

Έναν χρόνο οι συγγενείς των θυμάτων αγωνίζονται να λυτρωθούν από τα σκοτάδια όχι μόνο του πένθους αλλά από τα σκοτάδια στα οποία κρύβονται τεχνηέντως οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, αυτού του εγκλήματος. Αγωνίζονται, για να αναπαυθούν μέσα από την οδό της δικαιοσύνης οι ψυχές που τόσο άδικα και τόσο νωρίς χάθηκαν.

Συμμετέχουμε στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου ως ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους, ως ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού και προσωπικής αξιοπρέπειας απέναντι σε μια εξουσία που απαξιώνει το πρώτο τη τάξει δικαίωμά μας, το δικαίωμα στη ζωή.

Συμμετέχουμε στην απεργία της 28ης Φεβρουαρίου και απαιτούμε δικαιοσύνη, αποκάλυψη των υπευθύνων του εγκλήματος και των υπευθύνων της προσπάθειας για συγκάλυψη, απαλλαγή από τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος που οδήγησαν στην τραγωδία: την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τη διαφθορά της πολιτικής εξουσίας, την εξάρτηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση. Απαιτούμε σεβασμό στη ζωή μας και στη ζωή των παιδιών μας.

Οφείλουμε να διδάξουμε στους μαθητές μας με τη στάση μας ότι καμιά εξουσία δεν μπορεί να μένει ανέλεγκτη και ανεξέλεγκτη και ότι η δύναμή μας είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη όσων έσπειραν τον όλεθρο, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ώρα 10.30 π.μ.

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ