18 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καταργούνται τα SMS, ανοίγουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, στις 00.30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Το απόγευμα της Τετάρτης 12/5 έγινε η τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, αναφέρθηκε στις αποφάσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Ανακοινώθηκε η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 12.30 το βράδυ (αντί για τις 23:00, που ήταν μέχρι σήμερα), αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου, ενώ από την ίδια ημέρα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η κατάργηση των SMS στους πενταψήφιους αριθμούς (τόσο για στο 13033 όσο και για το 13032). Επίσης, ανοίγουν και τα μουσεία, ενώ η εστίαση θα παραμείνει χωρίς μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου. Το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το clickinshop ή το click away.

Επιπλέον, από 1η Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το “πράσινο” πιστοποιητικό, ενώ από την προσεχή Παρασκευή 14/5 τίθεται σε ισχύ η ελληνική εκδοχή του όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά: Ο πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά τη 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης.

Στις 17/5 θα γίνει η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, των θερινών κινηματογράφων στις 21/5 και των ανοιχτών πολιτιστικών χώρων μια εβδομάδα αργότερα (28/5). Από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ