28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιστολή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το Π.Δ. που ορίζει κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης

“Εμπόδια στην επέκταση ή τον εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών – βιομηχανικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται εντός ορίων οικισμών, με πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους, προκύπτουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 59/2018, “Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεων γης”, με το οποίο καθορίζονται οι κατηγορίες γης, γενικής και ειδικής χρήσης”.

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε επιστολή του, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η οποία κοινοποιείται επίσης στον ομόλογό του Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και τους Βουλευτές Αρκαδίας.

Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει: “Το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι με το ισχύον τώρα πλαίσιο “οι βιοτεχνικές – βιομηχανικές εγκαταστάσεις, χαμηλής όχλησης, που μέχρι σήμερα λειτουργούν νομίμως, οι οποίες βρίσκονται εντός ορίων οικισμών, με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, δεν δύναται να επεκταθούν, ούτε καν να εκσυγχρονιστούν, προκειμένου να συμβαδίσουν με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες των αγορών. Ουσιαστικά οδηγούνται στην επιλογή της μετεγκατάστασης, έστω και αν νομοθετικά αυτό δεν επιβάλλεται, ή και στην οριστική παύση της λειτουργίας τους, αφού χωρίς τον αναγκαίο περιοδικό εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους δεν μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές”.

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου προτείνει: “Κατά την άποψή μας για να λυθεί το θέμα αυτό θα πρέπει να επανέλθει σε ισχύ η αρχική διάταξη της παρ.2 του άρθρου 7 του Ν.3325/2005” παρατηρεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας”.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ