25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιστρέφει από τον Νοέμβριο ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου. Τι αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Καρπενησίου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό. Οι πρώτες προβολές αναμένονται στα μέσα του επόμενου μήνα, καθώς για τον Οκτώβρη υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμη η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου.

από την έντυπη έκδοση

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ενιαίας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Δήμου Καρπενησίου, εγκρίθηκε η έναρξη λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου για τη χειμερινή περίοδο από τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Ακόμη, αποφασίστηκε οι τιμές των εισιτηρίων να μην μεταβληθούν· έτσι η γενική είσοδος θα ανέρχεται και φέτος στα 6 ευρώ, το εισιτήριο για φοιτητές, μαθητές, ανέργους και πολύτεκνους θα είναι 4 ευρώ, ενώ η είσοδος για τα μέλη του συλλόγου ΑμεΑ θα είναι δωρεάν. Παράλληλα, αποφασίστηκε και οι ημέρες και ώρες λειτουργίας να παραμείνουν οι ίδιες· κάθε Σάββατο και Κυριακή με ώρα έναρξης 18:00 για τις παιδικές ταινίες και ώρα 20:00 για τις υπόλοιπες.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα ενέκριναν επίσης την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής ποσού 2.998 ευρώ, για την κάλυψη δαπανών που θα προκύψουν κατά την ενοικίαση των ταινιών. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρόσφατα ο Δήμος Καρπενησίου δαπανούσε μεγάλο ποσό και για την ενοικίαση κινηματογραφικής μηχανής, δαπάνη που ξεπερνούσε τις 12.000 ευρώ κατά τους -7 περίπου- μήνες που ο κινηματογράφος λειτουργούσε.  

Ωστόσο, με το ποσό των 40.500 ευρώ περίπου και χρηματοδότηση από το ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης «Φιλόδημος ΙΙ», ο δήμος απέκτησε τη δική του κινηματογραφική μηχανή προβολών, επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στο κόστος λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ