26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές των Αγράφων. Στο Δημοτικό Σχ. Δάφνης ο Δήμαρχος Αλ. Καρδαμπίκης (ΦΩΤΟ)

Με χαμόγελα που κρύβονταν πίσω απ’ τις μάσκες των μαθητών και μαθητριών ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και στον Δήμο Αγράφων. Οι αγιασμοί τελέστηκαν δίχως προβλήματα, το πρωί της Δευτέρας (13/9), σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Το μαθητικό δυναμικό των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα όρια του Δ. Αγράφων υπολογίζεται σε 260 άτομα.

Ο Δήμαρχος κ. Καρδαμπίκης Αλέξης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ρόγκα Ευαγγελία (δείτε εδώ δηλώσεις της) και ο αντιδήμαρχος κ. Μάκκας Ηλίας παραβρέθηκαν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δημ. Σχολείο Δάφνης, προκειμένου να δώσουν και από κοντά τις ευχές του σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

«Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί πάντα μια αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και μια προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγράφων για την επιστροφή στα σχολεία. Και συνεχίζει: «Κοινός στόχος όλων σας είναι ένα νέο ταξίδι στη γνώση, μια νέα εμπειρία ζωής σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στις νεότερες γενιές τις αναγκαίες και ουσιαστικές γνώσεις. Η κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε απαιτεί την υπεύθυνη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας όπως συνιστούν οι ειδικοί, ενώ ο Δήμος Αγράφων στέκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη και όλοι μαζί με συνεργασία και ασφάλεια να βοηθήσουμε να κυλήσει ομαλά κι αυτή η σχολική χρονιά. Εύχομαι ολόψυχα σε αυτή τη νέα και συναρπαστική πορεία στη γνώση και τη μόρφωση, να εφοδιαστούν όλοι, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, με ψυχική δύναμη, πίστη, υπομονή αλλά και όραμα για την ευόδωση των στόχων τους. Πιστεύοντας ότι η πολιτεία θα καλύψει όλες τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση των σχολείων του Δήμου Αγράφων. Καλή, δημιουργική και εποικοδομητική σχολική χρονιά!».

«Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παπαθανάσης Γρηγόρης παραβρέθηκε στον αγιασμό του Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Παλαιοκατούνας καθώς και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Διώτης Γεώργιος. Ο αντιδήμαρχος κ. Μάκκας Ηλίας και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Κοσμάς Χρήστος παραβρέθηκαν στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολείου Κρέντης, στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Κερασοχωρίου. Ο αντιδήμαρχος κ. Μπράζιας Παναγιώτης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ζαχαράκης Παναγιώτης και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Τριαντάφυλλος Σεραφείμ παραβρέθηκαν στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Ραπτοπούλου. Η αντιδήμαρχος κ. Κοτρώνα Αννέτα και ο κ. Παπαζέκος Ιωάννης μέλος του τοπικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν στον αγιασμό του Γυμνασίου και Λυκείου Γρανίτσας. Η αντιδήμαρχος κ. Νταλαφούρα Ηρώ παραβρέθηκε στον αγιασμό του Νηπιαγωγείου, Δημ. Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Δ. Φραγκίστας. Στο Δημ. Σχολείο Δαφνούλας παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημητρόπουλος Χρήστος και ο προέδρος τοπικής κοινότητας κ. Κολοκούρας Θεοφάνης. Στο Δημ. Σχολείο Βαλαώρας παραβρέθηκε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Νταβαρίνος Σεραφείμ και ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας κ. Ζαρμακούπης Αλκιβιάδης».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ