27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιτήδειοι συστήνονται ως υπάλληλοι της Περιφέρειας για να “ξαφρίζουν” λογαριασμούς! Προσπάθησαν να ξεγελάσουν Καρπενησιώτες επιχειρηματίες

Η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας

Στην παγίδα επιτήδειων έπεσε επιχειρηματίας από τη Λαμία, ενώ την τελευταία στιγμή απετράπησαν περιστατικά απάτης με υποψήφια θύματα επαγγελματίες από το Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι απατεώνες έλαβαν γνώση για εν εξελίξει οικονομικές συναλλαγές Λαμιώτη επιχειρηματία με την Περιφέρεια Στ. Ελλάδας. Μέσω τηλεφώνου, προσποιήθηκαν πως είναι υπάλληλοι της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας πραγματικά ονόματα στελεχών, και κατάφεραν να αποσπάσουν ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης και να αφαιρέσουν μεγάλο χρηματικό ποσό -σύμφωνα με το lamiareport.gr συνολικά 26χιλ. ευρώ!

Σύμφωνα με τα Ευρυτανικά Νέα, προσπάθειες (τουλάχιστον δύο) για εξαπάτηση ανυποψίαστων επιχειρηματιών έγιναν και στο Καρπενήσι. Άτομα που ουδεμία σχέση έχουν µε την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, παρακολούθησαν την ανάρτηση χρηµατικών ενταλµάτων πληρωμής στο “Διαύγεια”, επικοινώνησαν τηλεφωνικά µε τους δικαιούχους και προσποιούµενοι ότι είναι υπάλληλοι της ΠΕΕ, ζήτησαν κωδικούς e-banking για να προβούν -δήθεν- σε πληρωμές. Ευτυχώς, οι επαγγελματίες από το Καρπενήσι δεν πείστηκαν και απετράπη η εξαπάτησή τους.

«Με αφορμή περιστατικά απόπειρας τηλεφωνικών απατών που αναφέρθηκαν και καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ώρες, η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά τις συνομιλίες τους με επιτήδειους, που συστήνονται ως υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όπως παρατηρήθηκε πολίτες καλούνται από άγνωστους αριθμούς κυρίως κινητών, αλλά και σταθερών τηλεφώνων,  με σκοπό την άντληση πληροφοριών που αφορούν σε εγχρήματες συναλλαγές», αναφέρει για τα περιστατικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr.

Η Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Aντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα και στην υπόλοιπη Ελλάδα (πχ Περιφέρεια Πελοποννήσου).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ