29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιταχυνόμενη η αύξηση κρουσμάτων COVID-19 σε Βέλγιο και Ολλανδία

Βρυξέλλες, Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Τα αρμόδια Ινστιτούτα Υγείας σε Βέλγιο και Ολλανδία διαπιστώνουν μεγάλη άνοδο στα κρούσματα κορονοϊού και αντίστοιχη αύξηση εισαγωγών ασθενών COVID στα νοσοκομεία.

Βέλγιο: Αύξηση 50% μέσα σε μία εβδομάδα

Ο μέσος όρος των ενοποιημένων στοιχείων, ξεπέρασε τις 3.000 περιπτώσεις ημερησίως, καταγράφοντας αύξηση κρουσμάτων κατά 50% από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η τρέχουσα αύξηση θα συνεχίσει να επιταχύνεται τις επόμενες ημέρες.

Η τάση για εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι προς την ίδια κατεύθυνση. Μόνον την Τρίτη καταγράφηκαν 107 εισαγωγές ασθενών COVID.  Περισσότερες από 100 εισαγωγές Covid σε μια μέρα, δεν είχαν καταγραφεί από τα τέλη Μαΐου.

Σήμερα, στο Βέλγιο νοσηλεύονται 947 ασθενείς Covid-19, εκ των οποίων 230 νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Με τα αποτελέσματα δοκιμών το ποσοστό θετικότητας στη χώρα είναι είναι 6,6% , αυξημένο κατά 1,5% από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το ποσοστό αναπαραγωγής Rt είναι στο 1,26. Στοιχείο που δείχνει επιταχυνόμενη μετάδοση του ιού. Οι θάνατοι έφτασαν, από την αρχή της πανδημίας, στους 25.797 ανθρώπους.

Ολλανδία: Διαρκής η αύξηση των θετικών τεστ

Ο αριθμός των θετικών τεστ κορονοϊού συνεχίζει να αυξάνεται, με το σύνολο να αγγίζει τα 25.751 τις τελευταίες επτά ημέρες, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημόσιας υγείας RIVM.

Η άνοδος, 44% την εβδομάδα, εκτιμάται ότι οφείλεται τόσο στη κατάργηση των περισσότερων προληπτικών κανόνων πριν από τρεις εβδομάδες, όσο και στις εποχιακές επιπτώσεις.

Είναι αξιοσημείωτο πως η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται σε όλη τη χώρα, σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και με μεγαλύτερα ποσοστά σε άτομα ηλικίας κάτω των 50 ετών, όπου το ποσοστό εμβολιασμού είναι το χαμηλότερο.

Υπολογίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα έφτασαν τις 198.000 περιπτώσεις (αύξηση 25%). 385 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία, ενώ 81 από τους συνολικά νοσηλευόμενους βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο δείκτης αναπαραγωγής αυξήθηκε στο 1,20, ενώ οι εβδομαδιαίοι θάνατοι από τον κορονοϊό διπλασιάστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη μάχη για τη ζωή 48 άνθρωποι, που βρίσκονταν σε νοσηλεία.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ