8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Επιτυχία: Ο Καρπενησιώτης Γιώργος Σταμούλης, 3ος στα 10χλμ του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας

Το Παναθηναϊκό Στάδιο έβαλε τα καλά του και μετά από δυο χρόνια υποδέχθηκε την μεγάλη γιορτή του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας. Σήμερα, ήταν η μέρα για τους αθλητές και τις αθλήτριες στα 10χλμ. αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές. Και μαζί ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, που βρέθηκαν στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου, όλοι τηρώντας απαρεγκλίτως τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο αθλητισμός, νίκησε, επανήλθε, το ζεστό χειροκρότημα όλων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους όσοι τερμάτισαν. Ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, την στήριξη του Δήμου Αθήνας και Μαραθώνα και μεγάλο χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ έδωσε και πάλι την ευκαιρία σε δρομείς όλων των ηλικιών να πάρουν μέρος στην μεγαλύτερη γιορτή της πόλης. Το βάθρο των νικητών είχε ευρυτανική εκπροσώπηση, με τον Γιώργο Σταμούλη να τερματίζει στην 3η θέση.

 Ο Γιώργος Τάσσης με χρόνο 30.50 ήταν ο πρωταγωνιστής στον αγώνα των 10χλμ. Έκοψε πρώτος το νήμα για τέταρτη σερί φορά (τρεις φορές έχει κερδίσει το δεκάρι και μια το πεντάρι). Ο έμπειρος δρομέας είπε για τη συμμετοχή του: «Είναι πολύ σημαντικό να ξαναγίνονται σιγά σιγά αγώνες, πρώτα για τον κόσμο και μετά για εμάς τους αθλητές. Είμαι πολύ χαρούμενος που έτρεξα μετά από δυο χρόνια σε αυτή τη διοργάνωση, Ήταν η 4η σερί νίκη για εμένα σε αυτή τη διοργάνωση. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς ξεπέρασα τα προβλήματα που είχα τα τελευταία χρόνια. Ευχαριστήθηκα τον αγώνα,. Αισθάνθηκα ότι τρέχω καλά. Ο Παππάς με πίεσε στην ανηφόρα, αλλά εμένα το πλεονέκτημα μου είναι μεταξύ 6ου και 8ου χιλιομέτρου. Εκεί βγαίνει πολύ κούραση, αλλά εγώ σαν χαρακτήρας πίεσα τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Με τον προπονητή μου Παναγιώτη Γερακό, δουλεύουμε μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σε πρώτο πλάνο είναι το ήθος και οι αρχές. Τον ευχαριστώ πολύ. Θα συνεχίσω με προετοιμασία στην Κένυα και θέλω κάποια στιγμή να σημειώσω πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο».

Δεύτερος ήταν ο Αύγουστος Παππάς, με 31.09. Μένει μόνιμα στις ΗΠΑ: “Το πρώτο μισό κομμάτι του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς έχει ανηφόρες. Ο πρώτος νικητής (Τάσσης) ήρθε με πολύ δύναμη στο τέλος. Συμπερασματικά, ήταν μια πολύ καλή κούρσα”, είπε.

Τρίτος ο Γιώργος Σταμούλης με 31.29: «Ένας δύσκολος και απαιτητικός αγώνας στην αρχή, αλλά έπρεπε να ανταποκριθούμε σε όλο το δεκάρι. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα, οι δύο που προηγήθηκαν από εμένα, ήταν καλύτεροι και νίκησαν άξια», τόνισε.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ