25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Επιχορήγηση 80.000 ευρώ για το Κέντρο Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ). Πώς θα χρησιμοποιηθούν, οι δηλώσεις Σπανού-Τασιού

Στο πλαίσιο δράσεων για τον Πολιτισμό στην Ευρυτανία που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του ΟΠΑΣΤΕ για την υποστήριξη και λειτουργία του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ), προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: “Με τη συγκεκριμένη δράση εξασφαλίζουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία του διαδραστικού μας Μουσείου, του Κέντρου Ιστορίας Πολιτισμού Ευρυτανίας (ΚΙΠΕ) που λειτουργεί ανελλιπώς από τον Απρίλιο του 2019 με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό και για την επόμενη διετία θα αναζητηθεί ανάδοχος για την καθημερινή λειτουργία του Μουσείου, για τη λειτουργία των θεματικών εργαστηρίων, για την τακτική διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων ιστορίας και πολιτισμού και για τη δημιουργία και προώθηση σχετικού ενημερωτικού υλικού”.

“Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το ΚΙΠΕ θα συνεχίσει να επιτελεί τους τρείς βασικούς τους σκοπούς, ήτοι: -να παρουσιάζει με καινοτόμο και βιωματικό τρόπο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας τόσο στον επισκέπτη, όσο και στον κάτοικο της περιοχής, -να συνεχίσει να λειτουργεί ως το κεντρικό μουσείο της Ευρυτανίας στην πρωτεύουσα του Νομού, σαν προπομπός και για τα υπόλοιπα μουσεία και πολιτιστικά μνημεία της Ευρυτανίας, -να υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να εξερευνήσουν την ιστορία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και με τη χρήση μουσειοβαλίτσας”.

Οι δηλώσεις

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε: “Αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, πραγματοποιώντας αναγκαία έργα και απαραίτητες δράσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Πρόκειται για έργα και δράσεις, τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Ευρυτανίας, απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις του Τουρισμού και του Πολιτισμού και αναδεικνύουν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, κ. Αριστείδης Τασιός, ανέφερε τα εξής: “Η δύσκολη συγκυρία των καιρών δεν σταματά την υλοποίηση δράσεων για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής μας. Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία του Μουσείου μας, συνεχίζουμε τις στοχευμένες ενέργειες για την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρυτανίας μας, και της σύνδεσής τους με το σύγχρονο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας. Το ΚΙΠΕ είναι ένα σύγχρονο μουσείο «Ευρυτανικής Περηφάνειας» που μας εκπλήσσει ευχάριστα όλους και μας κάνει υπερήφανους με την άρτια λειτουργία του”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ