28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη – Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι

Την αποκάλυψη ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν, εκτός απροόπτου, στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη τύπου πως: «Εμείς θα πραγματοποιήσουμε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Εκεί έχουμε συνάντηση μαζί του». Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σύνοδο EUMED 9 λέγοντας πως: «Σε αυτή τη συνάντηση των “9” που διοργάνωσαν έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις. Εκεί θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι και πόσο θα αντισταθούν».

Αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως περίπου 4 εκατ. πρόσφυγες φιλοξενούνται στη χώρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι Σύριοι. Σημείωσε πως η Τουρκία «υποφέρει έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αλλά και τα περισσότερα μειονεκτήματα».

Στο σημείο αυτό έσπευσε να τονίσει πως: «Η Τουρκία δεν είναι ο “πορτιέρης” (υπηρέτης) κανενός. Εμείς από τους απέναντί μας πρέπει να δούμε εντιμότητα στα βήματα που πρέπει να γίνουν. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρόσφατη συνέντευξή του στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διευκρινίσει πως δεν υπάρχει επικείμενη συνάντηση με τον Ερντογάν, ούτε καν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που θα βρίσκονται και οι δύο λέγοντας χαρακτηριστικά: «άλλωστε νομίζω ότι και τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

To άρθρο Ερντογάν: Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη – Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ