29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ερωτήματα για την υψηλή θνητότητα στη ΜΕΘ-covid του Γεν. Νοσοκομείου Αγρινίου – Η ανακοίνωση της 6ης Υ.ΠΕ.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η  6η ΥΠΕ σχετικά με τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πολύ υψηλή θνητότητα των νοσηλευόμενων στην ΜΕΘ-covid19  του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100%» η θνητότητα των ασθενών στη συγκεκριμένη μονάδα. Τον Δεκέμβριο του ’20, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είχε αφήσει την τελευταία του πνοή και ένας 51χρονος Ευρυτάνας, ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Το υφιστάμενο πρόβλημα διαπιστώθηκε σε τακτικό έλεγχο από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ, αλλά όχι στον βαθμό που έχει προβληθεί σε δημοσιεύματα, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ.

Κλιμακίο υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου, επισκέφθηκε την 6η Υγειονομική Περιφέρεια  την προηγούμενη εβδομάδα (21/5) οπότε και συζητήθηκε το ζήτημα. Συγκεκριμένα, από τον Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη ζητήθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν τα εξής, σύμφωνα με την 6η ΥΠΕ:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;

2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ωστόσο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Το θέμα είναι υπό διερεύνηση από αρμόδια κλιμάκια για την εύρεση τυχόν παραλείψεων. Η 6η ΥΠΕ επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υποβιβαστεί η τιτάνια προσπάθεια των υγειονομικών μεσούσης της πανδημίας. «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας» καταλήγει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ