24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευγνωμοσύνη για τους Πολωνούς πυροσβέστες που ρίχτηκαν στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα σε Εύβοια και Αττική

Είμαστε όλοι Έλληνες“, βροντοφώναξαν οι ομογενείς από το Βρότσλαβ της Πολωνίας, και στη διάρκεια των εκδηλώσεών τους, συγκίνησαν με την πρωτοβουλία να πουν έμπρακτα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πολωνούς Πυροσβέστες, για την αρωγή τους στον τιτάνιο αγώνα της κατάσβεσης των πυρκαγιών το καλοκαίρι στη χώρα μας.
Έδωσαν τη ψυχή τους στο πλευρό των Ελλήνων συναδέρφων τους, στα πύρινα μέτωπα της Εύβοιας και της Αττικής, με υπερβάλλοντα ζήλο, οργανωτικότητα, μεθοδικότητα και τεχνογνωσία. 143 πολωνοί πυροσβέστες με 46 οχήματα υπό αντίξοες συνθήκες, από τις 9 Αυγούστου, ρίχτηκαν στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα, ενισχύοντας τις χερσαίες επιχειρήσεις, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή, 24ωρα άυπνοι με πολύωρες βάρδιες.
Στην πόλη Βρότσλαβ, από όπου και ξεκίνησε η αποστολή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Πολωνία, παρουσία εκπροσώπων της Πολωνικής Βουλής και του Δημάρχου της πόλης, το Πολωνο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ένωση Ελλήνων Βρότσλαβ και Έλληνες επιχειρηματίες, τους βράβευσαν στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων «We are all Greeks».

Αρωγός στις επιχειρήσεις και ο Δαρείος… που έχει ταυτότητα Πολωνού και ψυχή Έλληνα, καθώς διαμένει τα τελευταία 30 χρόνια στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή έθεσε εαυτόν στην πρώτη γραμμή και αποτέλεσε πολύτιμο συνδετικό κρίκο Πολωνών και Ελλήνων Πυροσβεστών.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ