25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευθ. Λέκκας: “Δεν ανησυχούμε για τους σεισμούς στη Δυτική Ελλάδα”. Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο σεισμοί που σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα προς Τετάρτη (13/1) σε περιοχή ανατολικά της Ναυπάκτου, ανησύχησαν τους κατοίκους της Ευρυτανίας και ολόκληρης της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας.

Ο πρώτος σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 00.09, κοντά στον οικισμό Μαραθιάς, 16χλμ βόρεια του Αιγίου, με εστιακό βάθος τα 5χλμ. Λίγο πριν τη μία το βράδυ ακολούθησε μια ακόμα δόνηση, μεγέθους 4,4R, σχεδόν στο ίδιο επίκεντρο. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί (ελάχιστοι έγιναν αισθητοί στην Ευρυτανία), με μεγαλύτερο τα 4,2R στις 11:40 σήμερα (13/1). το πρωί.

Για τη φύση των σεισμών, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η επιστημονική κοινότητα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για το φαινόμενο, καθώς η περιοχή δεν είναι σε θέση να δώσει σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ.

Ωστόσο, αναμένονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους και το επόμενο διάστημα· πρόκειται για τη συνέχεια σεισμικής δραστηριότητας, είπε, που ξεκίνησε πριν 15 ημέρες. Η περιοχή έχει δώσει και στο παρελθόν αντίστοιχα φαινόμενα, που δεν προκάλεσαν προβλήματα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ