19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευκαιρία απαλλαγής των Ηλείων από τα “πυροδάνεια”

Με την συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων, πραγματοποιήθηκε χθες από το Επιμελητήριο Ηλείας, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες» και κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο Ειδικός Γραμματέας και ο κ. Βάρδας, η κα Βιζιργιαννάκη και ο κ. Κώστογλου, στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, ανέπτυξαν θέματα και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή οφειλών – παροχή 2ης ευκαιρίας, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπου προβλέπεται και αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 240 δόσεις καθώς και τη ρύθμιση οφειλών μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης επιχειρήσεων.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κουρμούσης ανέλυσε τα κύρια χαρακτηριστικά και τις στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει η νέα ευνοϊκή ρύθμιση, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως η ρύθμιση αφορά χρέη προς το Δημόσιο, όπου προβλέπονται ως και 240 δόσεις με εξόφληση ως και 20 χρόνια, αλλά και χρέη προς Τράπεζες, με πρόβλεψη για εξόφληση έως και σε 35 χρόνια με ανώτατο όριο δόσεων τις 420, ενώ επιτρέπει τη ρύθμιση και των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, παρέχοντας έτσι στις Ηλειακές επιχειρήσεις την ευκαιρία να απαλλαγούν από το βάρος των «πυροδανείων», που καθιστούσε απαγορευτική την πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα και τα μέτρα που είχαν θεσπιστεί μέσω τραπεζών για την ανακούφιση από τις συνέπειες της πανδημίας.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ