29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτάνας αρχιτέκτονας ανέλαβε τον επανασχεδιασμό και την ολική ανακαίνιση της κεντρικής σουίτας στο ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟ)

Ο Γιάννης Ζαχαράκης, ο νεαρός Καρπενησιώτης αρχιτέκτονας που ζει και εργάζεται στην Αθήνα και διατηρεί παράρτημα του γραφείου του και στο Καρπενήσι, είναι ο αρχιτέκτονας που του ανατέθηκε ο επανασχεδιασμός και η ολική ανακαίνιση της σουίτας στο ΟΑΚΑ, κάτι που έγινε με μεγάλη επιτυχία, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του ΟΑΚΑ, την οποία επιθυμούσε ο γενικός διευθυντής του, κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, ανατέθηκε ο επανασχεδιασμός και η ολική ανακαίνιση της σουίτας στο αρχιτεκτονικό γραφείο a+ architects, του Καρπενησιώτη Γιάννη Ζαχαράκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο θεματικό περιοδικό “ΚΤΙΡΙΟ”, “…σκοπός ήταν να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος χώρος με επιλεγμένα υλικά και χρώματα, τα οποία να θυμίζουν στον επισκέπτη την Ελλάδα, με λιτές γραμμές και λειτουργικότητα στον χώρο. Ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή δόθηκε στη μελέτη και επιλογή του φωτισμού. Ο χώρος ήταν ήδη διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα. Οι αρχιτέκτονες βελτίωσαν τη σωστή πρόσβαση και δημιουργήσαν ένα διαχωριστικό ερμάριο για την ομαλή ροή στον χώρο, έτσι ώστε να μην ενοχλούνται οι παρευρισκόμενοι θεατές που βρίσκονται στα δύο επίπεδα.

Σχετικά με την παλέτα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, η επένδυση του τοίχου πραγματοποιήθηκε με ανάγλυφο ξύλο ριγέ καρυδιάς, ενώ το διαχωριστικό ερμάριο επιλέχθηκε σε απομίμηση μωσαϊκού. Το έπιπλο με το minibar κατασκευάστηκε από ξύλο υφής μεταξωτού υφάσματος, ενώ τα χρώματα των υφασμάτων κυμάνθηκαν από το μπλε της ελληνικής θάλασσας στους καναπέδες, μέχρι και το χρώμα του δέρματος στα σκαμπό. Η σχεδιαστική γραμμή απαιτούσε καθαρές φόρμες και μια αίσθηση εκλεπτυσμένης πολυτέλειας στον χώρο”.

“Μεγάλη πρόκληση”

“Ήταν μεγάλη πρόκληση για το γραφείο μας, όταν στην πρώτη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνο Χαλιορή, ακούσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό ότι το ΟΑΚΑ αλλάζει”, τονίζει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Ζαχαράκης, ο οποίος να σημειωθεί, έχει και στο Καρπενήσι κατασκευάσει αρκετά μεγάλα καταστήματα της πόλης.

“Να το απογειώσουμε”

Η εκδήλωση της παρουσίασης της καλαίσθητης σουίτας πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, των χορηγών που υποστήριξαν τη μελέτη του αρχιτεκτονικού γραφείου και φίλων του αθλητισμού. “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμβολή σας στην προσπάθεια για να κάνουμε το ΟΑΚΑ καλύτερο, σύγχρονο και πιο ανθρώπινο. Ύστερα από πολλά χρόνια που ήταν παραμελημένο, όλοι μαζί, του δίνουμε ένα χέρι βοηθείας ώστε να το απογειώσουμε (…)”, σημείωσε ο κ. Αυγενάκης.

“Το ΟΑΚΑ έχει τις δυνατότητες να φιλοξενήσει πολλές μεγάλες διοργανώσεις. Πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη εδώ το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές που τις είδαν περίπου 100.000.000 θεατές από όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Έχει τη δύναμη να κάνει τους ανθρώπους να γελάσουν, να κλάψουν και κυρίως έχει τη δύναμη να φτιάξει μία καλύτερη κοινωνία. Ο ιδιωτικός τομέας, τον οποίο εμπιστευόμαστε, θέλουμε να κερδίζει μέσα από την επένδυση που κάνει στον αθλητισμό. Σας ευχαριστούμε πολύ που μας εμπιστευτήκατε“, κατέληξε ο υφυπουργός.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ