24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτάνισσα… 103 ετών έκανε την 4η δόση του εμβολίου και έστειλε το δικό της μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

Η 103 ετών κα Βιργινία Τσιτσάνη, μητέρα του πρώην περιφερειακού συμβούλου Ευρυτανίας και υποψήφιου βουλευτή Ευρυτανίας με το ΠΑΣΟΚ, κ. Λάμπρου Τσιτσάνη, έκανε την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα στην Αθήνα, περιοχή στην οποία διαμένει.

Την γνωστοποίηση έκανε ο ίδιος ο κ. Τσιτσάνης, θέλοντας να περάσει και το μήνυμα του εμβολιασμού στους συμπατριώτες του Ευρυτάνες. Η Ευρυτανία έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού και παράλληλα τον περισσότερο γηρασμένο πληθυσμό σε όλη την Ελλάδα, ηλικίες που είναι επικίνδυνες για σοβαρή νόσηση από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Όταν τη ρώτησαν οι γιατροί  γιατί κάνει το εμβόλιο, τους απάντησε απλά ότι: “Ακούω τι λέτε εσείς οι γιατροί. Αν ήθελα αντίδωρο θα πήγαινα στην εκκλησία”. Η συνειδητοποιημένη απάντηση της ηλικιωμένης εντυπωσίασε τους γιατρούς, τους οποίους η κα Βιργινία ευχαρίστησε για την υπομονή τους και το έργο που επιτελούν.

Η ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα

Ο κ. Τσιτσάνης έγραψε σχετικά: “Σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη 12/4/2022), η μάνα μου Βιργινία, ηλικίας 103 ετών, πήγε στο Κ.Υ Βύρωνα και έκανε την τέταρτη δόση. Την ρώτησαν οι γιατροί, γιατί γιαγιά κάνεις το εμβόλιο; Και τους απάντησε: “Ακούω αυτά που λέτε εσείς οι γιατροί. Αν ήθελα να εκκλησιαστώ και να πάρω αντίδωρο, θα πήγαινα στην Εκκλησία. Ο καθένας στον τομέα του”. Φεύγοντας η γιαγιά ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους ευχήθηκε: “Τα χρόνια μου και παραπάνω να πάρετε και να τα ‘χετε τετρακόσια”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ