Ευρυτανία / Άναψε φωτιά για να ψήσει στον Μέγδοβα αλλά… “έφαγε” πρόστιμο 1.500 ευρώ από την Πυροσβεστική

Ευρυτανία / Άναψε φωτιά για να ψήσει στον Μέγδοβα αλλά… “έφαγε” πρόστιμο 1.500 ευρώ από την Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1/5), η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας. Με τη σχετική ΚΥΑ, ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.).

Στις 16 Αυγούστου 2024, επιβλήθηκε το δεύτερο πρόστιμο* για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Ευρυτανία.

«Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500€, στις 16 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε χρήση συσκευής έψησης σε υπαίθριο χώρο, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση “Παλαιό Γεφύρι Βίνιανης”, του δήμου Αγράφων, στην Ευρυτανία», αναφέρει η ανακοίνωση του Π.Σ.

Επισημαίνεται ότι με βάση τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται καθημερινά από τη Γ.Γ.Π.Π., στα προβλεπόμενα ποσά προστίμου υπάρχει προσαύξηση με συντελεστή βαρύτητας. Την Παρασκευή 16/8 η Ευρυτανία βρισκόταν στην Κατηγορία Κινδύνου 2 (μέσος).

*Το πρώτο πρόστιμο είχε επιβληθεί στο Καρπενήσι, κατά την πρώτη ημέρα ισχύος της αντιπυρικής περιόδου