27 Νοεμβρίου 2021

Ευρυτανία / Εντατικοί έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης, με αφορμή την άρση περιορισμών για τους εμβολιασμένους

Περισσότερα προνόμια στη διασκέδασή τους απολαμβάνουν από σήμερα, Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, οι εμβολιασμένοι, καθώς αίρονται οι περιορισμοί σε εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφέ, εστιατόρια και χώρους διασκέδασης. Πλέον, οι εμβολιασμένοι πελάτες αλλά και όσοι διαθέτουν βεβαίωση νόσησης τελευταίου 6μήνου θα μπορούν να διασκεδάζουν όρθιοι και χωρίς αποστάσεις, ενώ δεν ισχύουν περιορισμοί στην πληρότητα των καταστημάτων.

Με αφορμή το νέο καθεστώς στην εστίαση, η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει πρόγραμμα ελέγχων σε όλη την επικράτεια. Και στην Ευρυτανία (σε Καρπενήσι και χωριά) οι έλεγχοι είναι συστηματικοί και εξονυχιστικοί, με έμφαση στην επιβεβαίωση πιστοποιητικών εμβολιασμού (ή νόσησης) και ταυτοπροσωπίας στους θαμώνες καφέ, εστιατορίων κ.ο.κ. ενώ ελέγχεται και η τήρηση και άλλων διατάξεων (αντικαπνιστικός κ.α.).

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος σε όλη την Ελλάδα, έχουν συγκροτηθεί μεικτά κλιμάκια, που «…θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ). Οι έλεγχοι γίνονται από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της ΕΑΔ σε συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες

Όπως αναφέρει αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στόχος είναι να σταλεί το μήνυμα στον πληθυσμό, ότι οι εμβολιασμένοι και οι επιχειρήσεις εστίασης που λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μπαίνουν πλέον σε μια κανονικότητα, αντίθετα από τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε περιορισμούς, κάτι που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να προχωρήσει ταχύτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τι αλλάζει

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ και την ΕΑΔ, επισημαίνεται ότι οι αλλαγές αυτές είναι:

* Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

* Πλήρης ελευθερία θα υπάρχει για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

* Στην εστίαση και σε καταστήματα διασκέδασης σε κλειστούς αλλά και ανοιχτούς χώρους που είναι αμιγείς για εμβολιασμένους, δεν θα υφίσταται κανένας περιορισμός.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται να είναι όρθιοι οι πελάτες, απαιτούνται αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών και η μέγιστη πληρότητα είναι 85%.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των καταστημάτων θα φοράει μάσκα και θα τηρεί τα μέτρα προστασίας. Αντίθετα, για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ