29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτανία / Εξιχνιάστηκε ληστεία ύστερα από… 8 χρόνια. Είχε γίνει σε βάρος ηλικιωμένων σε χωριό των Αγράφων

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από οκτώ χρόνια, υπόθεση ληστείας εις βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων, στην οικία τους στο χωριό Κυπαρίσσι Πρασιάς του δήμου Αγράφων Ευρυτανίας. Στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Καρπενησίου, έγινε ταυτοποίηση δύο εκ των δραστών.

Η ληστεία είχε σημειωθεί τον Μάρτιο του 2013. Οι δράστες είχαν καταφέρει να εισέλθουν στο σπίτι του αντρόγυνου και δεν δίστασαν να δέσουν τους ηλικιωμένους, προκειμένου ανενόχλητοι να αναζητήσουν και να αποσπάσουν χρήματα (περισσότερα από 8.000 ευρώ) και αντικείμενα αξίας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν δύο εκ των δραστών (ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός), ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας δύο ακόμη αγνώστων συνεργών τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ενέχονται σε ληστεία, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27/03/2013, όταν τουλάχιστον δύο εξ αυτών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face και φορώντας γάντια, παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν στο εσωτερικό της οικίας.

Ακολούθως, αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας και δέσμευσαν το ζευγάρι, με πλαστικούς σφιγκτήρες (tie ups), απέσπασαν από το εσωτερικό της οικίας χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Γίνεται μνεία ότι ο αλλοδαπός που ταυτοποιήθηκε, είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου.

Το ρεπορτάζ των Ε.Ν. το 2013 για την υπόθεση της ληστείας στο Κυπαρίσσι Πρασιάς. Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη δύο δραστών
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ