29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτανία / Ποιοι προσλαμβάνονται στη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για 8 μήνες, με αντικείμενο την ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων

Ρεπορτάζ από την έντυπη έκδοση

Ενισχύεται με προσωπικό 192 ατόμων σε όλη την επικράτεια η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας. Θα απασχοληθούν στην ιχνηλάτηση επαφών κρουσμάτων. Στην Ευρυτανία θα πιάσουν δουλειά, για οκτώ μήνες, δύο άτομα.

Επικυρώθηκαν στις 10 Δεκεμβρίου, οι οριστικοί πίνακες κατάταξης για την πρόσληψη εκατόν ενενήντα δύο (192) ατόμων στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανά Περιφερειακή Ενότητα. Δύο (2) προσλήψεις θα γίνουν στην Ευρυτανία.

Με τη χώρα να δοκιμάζεται σκληρά από το δεύτερο κύμα της πανδημίας (παρά την επιβολή λοκντάουν), η γρήγορη και αποτελεσματική ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων, θεωρείται κρίσιμη παράμετρος στην προσπάθεια αποτροπής περαιτέρω διασποράς του ιού. Παρότι υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία (η προκήρυξη των 192 θέσεων είχε δημοσιευτεί στις 30 Σεπτεμβρίου), εκτιμάται ότι το αμέσως προσεχές διάστημα οι προσληφθέντες θα αναλάβουν καθήκοντα.

Στην Ευρυτανία, όπως έγραφαν τα Ευρυτανικά Νέα, για τις 2 θέσεις που προκήρυξε η ΓΓΠΠ, κατατέθηκαν συνολικά 11 αιτήσεις, ωστόσο οι 4 απορρίφθηκαν με την αιτιολογία «έλλειψη/μη αποδεκτός τίτλος σπουδών». Εκ των 7 υποψηφίων με έγκυρη αίτηση, από ψυχομετρικό έλεγχο και προσωπική συνέντευξη πέρασαν οι 5 (οι δύο δεν προσήλθαν), στα μέσα Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Εξ αυτών, προσλαμβάνονται οι δύο που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια (από μεταπτυχιακά, ξένη γλώσσα και συνέντευξη). Πρόκειται για τη Μαργαρίτα Κεφαλά και τον Ευθύμιο Κοροκίδα.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν σε «…ζητήματα ιχνηλάτησης, παρακολούθησης των διαδικασιών απομόνωσης και έλεγχου των ασθενών κορονοϊού και των στενών επαφών τους, καθώς και αντιμετώπισης κάθε είδους υγειονομικής και άλλης φύσεως κινδύνων και απειλών».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ