19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτανία / 126 εκπαιδευτικοί δήλωσαν πρόθεση να εμβολιαστούν με αδιάθετες δόσεις – Ξεκίνησαν ήδη οι εμβολιασμοί

Ενεργοποιήθηκε πρόσφατα η διαδικασία ειδοποίησης των εκπαιδευτικών, μέσω της Ομάδας Συντονισμού Εμβολιασμών, για την αναπλήρωση αδιάθετων δόσεων εμβολίων στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα. Ο κατάλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταρτίστηκε με κριτήριο την ημερομηνία γέννησης, κατά φθίνουσα σειρά ηλικίας.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εμβολιαστούν συνολικά 3.500 εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ, ανέφερε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, κα Ελένη Μπενιάτα.

Εξ αυτών, οι 126 αφορούν την Ευρυτανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων. Ήδη, μάλιστα, από το Σάββατο 3 Απριλίου, ξεκίνησαν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε εκπαιδευτικούς της Ευρυτανίας. Η διαδικασία κυλάει απρόσκοπτα και με πολύ ικανοποιητική ροή και είναι ενδεικτικό, η χρονολογία γέννησης του τελευταίου ειδοποιηθέντα εκπαιδευτικού για εμβολιασμό είναι, πλέον, το 1978. Εκτιμάται ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχει λάβει έστω τη μία δόση, το σύνολο των εκπαιδευτικών που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

Εξάλλου, περίπου 20 εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία του νομού είχαν εμβολιαστεί (με την πρώτη ή/και τη δεύτερη δόση), καθώς ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες που ήδη εμβολιάζονται (60 και άνω).

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τους φαρμακοποιούς, για την αγαστή συνεργασία.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ