28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ευρυτανικά Άτακτα” / Το βράδυ της Πέμπτης (4/8) η παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μπουρδάρα στο Καρπενήσι

Την Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2022, ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τα ΓΑΚ Νομού Ευρυτανίας παρουσιάζουν το βιβλίο «Ευρυτανικά Άτακτα» της Καλλιόπης (Κέλλυς) Α. Μπουρδάρα. Το βιβλίο αναφέρεται σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού, παιδείας και προσωπικοτήτων της Ευρυτανίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα.

Ομιλητές θα είναι ο Ιωάννης Τζαμτζής, Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Παναγιώτης Κ. Τσούκας, Σύμβουλος της Επικρατείας, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει η Προϊσταμένη των ΓΑΚ, κα Μαρία Παναγιωτοπούλου. Η παρουσίαση έχει προγραμματιστεί για τις 8.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

«Η επιστημονική γνώση δεν πρέπει να μένει στα στενά πλαίσια των ειδικών επιστημόνων, αλλά να διαχέεται με τρόπο εύληπτο στο ευρύ κοινό. Το ‘άνοιγμα’ της επιστήμης στην κοινωνία ώστε να ακτινοβολεί σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα γίνεται στο ανά χείρας έργο διά εκλαϊκευμένων ομιλιών με θέματα κυρίως ιστορικά και πολιτισμού αλλά και αφορώντα σε πρόσωπα τα οποία άφησαν το στίγμα τους στην Ιστορία του τόπου», διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ