27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ευρυτανικές συμμετοχές και θέσεις στο βάθρο, στο 1ο Evrytania Snow Trail της Δομνίστας

Η απουσία χιονοσκεπούς εδάφους ουδόλως πτόησε τους δεκάδες δρομείς που συμμετείχαν στο 1ο Evrytania Snow Trail, το πρωί του Σαββάτου (24/2), με εκκίνηση και τερματισμό στα 1.000 μέτρα Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Σκοπιάς Ευρυτανίας, με την αρωγή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας, οργάνωσε έναν διαφορετικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, με δωρεάν συμμετοχή και με στόχο να αναδείξει τις ομορφιές της ευρυτανικής φύσης.

Περί τους 45 δρομείς πήραν εκκίνηση στις 10 το πρωί του Σαββάτου (24/2) από την πλατεία της Δομνίστας, σε υψόμετρο 1.014 μέτρων, και έτρεξαν συνολικά 16 χιλιόμετρα (750μ. υψομετρική) στη διαδρομή: Δομνίστα-Σκοπιά-Τρία Αλώνια-Ψηλός Σταυρός-Δομνίστα. Νωρίς το μεσημέρι απονεμήθηκαν μετάλλια στους τερματίσαντες και κύπελλα στην πρώτη τριάδα των ανδρών και γυναικών, ενώ στον τερματισμό υπήρχε ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση προς τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας.

Στην Κατηγορία Γυναικών, νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Μποσοκοπούλου με χρόνο 1 ώρα και 31 λεπτά, με δεύτερη τη Μίρκα Τασολάμπρου και στην 3η θέση τη Νίκη Μπουκουβάλα. Στην Κατηγορία Ανδρών, ταχύτερος ήταν ο Γιώργος Μπρίζης (1.34), ενώ στο δεύτερο και στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν δύο δρομείς από την Ευρυτανία: ο Αντώνης Μαντζιούτας τερμάτισε στη 2η θέση και ο Ανδρέας Σιταράς ήταν τρίτος.

Μεταξύ άλλων, έτρεξαν, επίσης, οι Ευρυτάνες: Νίκος Λιάπης, Παναγιώτης Μαστραπάς, Γιάννης Χαλαστάνης, Γιάννης Καρέτσος, Κωνσταντίνα Φούντα, Στέφανος Φαρμάκης, Σπύρος Βαμβάτσικος κ.α.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ