27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Ευτυχώς που υπάρχετε!». Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, για τη σημερινή (8/3) Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Για να αποφύγουμε την αυτοαναφορικότητα…

Σήμερα γιορτάζουμε τις γυναίκες!

Σήμερα είναι η 8η Μαρτίου, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Είναι μια μέρα που γιορτάζουμε όλες τις γυναίκες στον κόσμο, τις μαμάδες μας, τις γιαγιάδες μας, τις δασκάλες μας, τις φίλες μας, και όλες τις υπόλοιπες.

Γιατί γιορτάζουμε;

Γιορτάζουμε γιατί οι γυναίκες είναι σημαντικές. Είναι δυνατές, έξυπνες, και μπορούν να κάνουν τα πάντα! Γιορτάζουμε επίσης γιατί για πολλά χρόνια οι γυναίκες δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες. Δεν μπορούσαν να ψηφίσουν, να σπουδάσουν, ή να δουλέψουν στις ίδιες δουλειές με τους άντρες.

Τι έχουμε καταφέρει;

Χάρη στον αγώνα πολλών γυναικών, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Σήμερα οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Μπορούν να ψηφίσουν, να σπουδάσουν, να δουλέψουν, και να ηγηθούν.

Frida Kahlo, Autorretrato con traje de terciopelo (Self-Portrait in a Velvet Dress), 1926. Ιδιωτική συλλογή. © Banco de México Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust, México

Τι μπορούμε να κάνουμε ακόμα;

Υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις γυναίκες. Πρέπει να φροντίσουμε να έχουν όλες ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία, και στην πολιτική. Πρέπει επίσης να σταματήσουμε την βία κατά των γυναικών.

Ευχαριστούμε όλες τις γυναίκες!

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνετε. Σας ευχαριστούμε που είστε δυνατές, έξυπνες, και που μας εμπνέετε!

Ευτυχώς που υπάρχετε!

Υπογραφή
Ένα παιδί που σας αγαπά

Για την αντιγραφή
Ε.Λ.Μ.Ε ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ