28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εφιάλτης” για τους καταναλωτές η ενεργειακή κρίση

Σε εφιάλτη για τους καταναλωτές εξελίσσεται η ενεργειακή κρίση. Σήμερα η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος αυξήθηκε κατά περίπου 40% με τους πολίτες να αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Σωματεία και Φορείς προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ. Μικρή ανάσα για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης, καθώς ενεργοποιήθηκε η επιδότηση κατά 15 λεπτά.

Κοινό σημείο όλων των εκτοξευμένων στα ύψη λογαριασμών ενέργειας η ρήτρα αναπροσαρμογής. Άλμα έκανε η χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος στη χώρα μας, στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μέσα στην πρώτη 5άδα ακρίβειας της Ευρώπης, την ώρα που η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξετάζει καταγγελίες για αλλαγή τιμολογίων από τους παρόχους χωρίς να ενημερώνεται ο καταναλωτής.

Στο διεθνές ταμπλό της ενέργειας το πετρέλαιο παραμένει κοντά στα 103 δολάρια το βαρέλι, στα 107 ευρώ ανά μεγαβατώρα το φυσικό αέριο στο ολλανδικό χρηματιστήριο.

Στην αντλία είναι από σήμερα ορατή η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά μετά ΦΠΑ. Είναι εμφανές από τη σύγκριση της 1ης με την 4η Απριλίου ότι το διυλιστηριακό κόστος μειώθηκε κατά 12 με 13 λεπτά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι λίγο πάνω από τα 2 ευρώ, στο 1,92 ευρώ ανά λίτρο το πετρέλαιο κίνησης, κάτω από το 1,6 ευρώ ανά λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η πλατφόρμα για την επιδότηση και των άλλων καυσίμων αναμένεται να ανοίξει εντός των επόμενων ημερών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΒΕΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ