23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Εφτασε ο κόμπος στο χτένι!”. Οι γονείς στο 3ο δημοτικό αναλαμβάνουν δράση για τα κτηριακά προβλήματα του σχολείου – Τι αποφάσισαν

Άλυτα τα προβλήματα του κτηριακού στο 3ο Δημοτικό του Προφ. Ηλία εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, καταγγέλλουν οι γονείς

Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής (17/3), στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, έπειτα από απόφαση που έλαβε πριν λίγες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ., του Ειδικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του 3ου Νηπιαγωγείου.

Δεκάδες γονείς συμμετείχαν στην ευρεία συνάντηση που είχε θέμα τα σοβαρά και διαχρονικά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το 3ο δημοτικό, στο οποίο μόλις πρόσφατα σημειώθηκε ξανά εισροή υδάτων από τη στέγη. Γονείς και εκπαιδευτικοί συμφώνησαν ότι το πρόβλημα έχει, πλέον, φθάσει σε οριακό σημείο, καθώς, όπως είπαν, διακυβεύεται η ασφάλεια μικρών παιδιών.

Το 2019 το 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου είχε κλείσει για δύο ημέρες, καθώς σε αίθουσες είχαν πέσει τμήματα από την ψευδοροφή, απόρροια κατασκευαστικών αστοχιών στη στέγη

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διά του Προέδρου του κ. Δημήτρη Βασιλείου, ενημέρωσε για το ιστορικό των κτηριακών προβλημάτων στη σχολική μονάδα (τα Ευρυτανικά ΝΕΑ έχουν αφιερώσει πολλά ρεπορτάζ, ακόμα και… πριν παραδοθεί σε χρήση το σχολικό συγκρότημα του Προφήτη Ηλία) και τις ενέργειες που έχουν γίνει προς τους αρμόδιους με στόχο την επίλυσή τους, ενώ την άποψη πως «τίθεται θέμα ασφάλειας για παιδιά και εκπαιδευτικούς», εξέφρασε ο Δ/ντής του 3ου Δ.Σ., Δημήτρης Αντωνίου.

Από την έκτακτη συνέλευση που συγκάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων

Ύστερα από διαλογική συζήτηση, οι γονείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που ταλανίζει το σχολείο.

Τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου, στις 08:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξωθεν του σχολείου και θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο Καρπενησίου, στην οδό Ύδρας.

Επόμενα βήματα, είπαν οι γονείς, είναι η προσφυγή στις εισαγγελικές αρχές και η ένταξη του θέματος προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά ΝΕΑ της Τετάρτης 22/3/23

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ