29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Μαντουδίου – «Καίγονται πάνω από 100 σπίτια, κάτοικοι έχουν παραμείνει»

Τις εφιαλτικές στιγμές από την φωτιά στην Εύβοια περιέγραψε ο Δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Τσαπουρνιώτης ανέφερε πως στο Μαντούδι αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει πάνω από 100 σπίτια!

Μάλιστα κάποιοι κάτοικοι έμειναν πίσω και δεν έφυγαν, για να προστατέψουν τα σπίτια τους. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν έχει εγκλωβιστεί.

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις στην περιοχή, και όλη η δημοτική ενότητα έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Μάχη με τις φλόγες σε Σκεπαστή και Κεράμεια

Μεγάλη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στα χωριά την Σκεπαστή και την Κεράμεια της Βόρειας Εύβοιας που ενώ είχε ζητηθεί η εκκένωσή τους κάποιοι κάτοικοι παρέμειναν. Λίγο μετά τις 3 τη νύχτα δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Στροφυλιάς.

Οι φωτιές κύκλωσαν τα χωριά, οι πυροσβέστες αψηφώντας τους καπνούς και τις φλόγες μπήκαν μέσα στα χωριά για να σώσουν τους ανθρώπους και προς στιγμήν εγκλωβίστηκαν και οι ίδιοι. Αργότερα κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο της εξόδου οδηγώντας τους ανθρώπους με ασφάλεια εκτός κινδύνου.

Ωστόσο συνεχίζουν να ερευνούν στα σπίτια για ανθρώπους που πιθανά να έμειναν εκεί, ενώ παράλληλα δίνουν μάχη με τις φλόγες στις αυλές των σπιτιών για να περιορίσουν τις καταστροφές.

Τέλος, οι αναζωπυρώσεις και τα επικίνδυνα μέτωπα φωτιάς που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρόμο αδιάβατο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί. 

 

To άρθρο Εύβοια: Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Μαντουδίου – «Καίγονται πάνω από 100 σπίτια, κάτοικοι έχουν παραμείνει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ