28 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Εύβοια: Στον Μίστρο δεν ξεχνούν τους πέντε που χάθηκαν στην πυρκαγιά

Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια ξύπνησε μνήμες στο μικρό χωριό, Μίστρο, όπου στην πυρκαγιά που ξέσπασε το 2007 σκοτώθηκαν πέντε νέοι άνδρες.   

Στις 26 αυγούστου 2007, όλος ο κόσμος είχε στρέψει τα μάτια του στον άγνωστο μέχρι τότε Μίστρο. Μαζί τους ήταν ένας ακόμα. Ο Δημήτρης Τσώκος ο έκτος της παρέας ήταν ο μόνος που κατάφερε να γυρίσει ζωντανός. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα, πηδώντας και στις δύο πλευρές της πλαγιάς. Η ομάδα είχε περικυκλωθει. Στη φωτιά έτρεξαν και άλλοι άντρες του χωριού. Έτρεξαν για να σώσουν το βουνό που ήταν σπίτι τους και πηγή του εισοδήματος τους. Οι έξι όμως είχαν προχωρήσει πιο βαθιά από όλους.

Η μητέρα του Δημήτρη Λιάσκου,ενός από τους πέντε νεκρούς δεν θέλησε να μας μιλήσει. Το καφενείο που διατηρεί στο κέντρο του χωριού είναι γεμάτο με τις φωτογραφίες του γιου της, που ήταν από τους πιο ενεργούς κατοίκους του Μίστρου.

Για χρόνια, στο χωριό δεν γινόντουσαν ούτε πανηγύρια ούτε γιορτές. Μέχρι και σήμερα, τα σημάδια της τραγωδίας είναι εμφανή, ακόμα και με μια απλή βόλτα στον Μίστρο.

Όσο και αν περνάνε τα χρόνια όμως και η μαύρη πλαγιά ξαναπρασινίζει, οι ντόπιοι παραδέχονται πως τα δέντρα θα γίνουν ξανά, τα παιδιά που χάθηκαν δεν ξαναγυρνάνε…

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ