24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζελένσκι: Ο βομβαρδισμός του Ντνιπροπετρόφσκ δεν θα μείνει αναπάντητος

Η Ουκρανία θα απαντήσει στον ρωσικό βομβαρδισμό του Μάρχανετς και θα εξετάσει πώς θα προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατόν ζημιές στη Ρωσία έτσι ώστε να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν όταν η Ρωσία βομβάρδισε το Μάρχανετς από την περιοχή ενός πυρηνικού εργοστασίου που έχει καταλάβει στην περιοχή Ντνιπροπετρόφσκ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι μυστικές υπηρεσίες μας και οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν θα αφήσουν τον σημερινό βομβαρδισμό του Ντνιπροπετρόφσκ αναπάντητο», είπε ο Ζελένσκι σε βραδινό διάγγελμά του.

Η επίθεση, σημείωσε, υπενθυμίζει στους συμμάχους την ανάγκη να προμηθεύσουν τον ουκρανικό στρατό με περισσότερα ισχυρά όπλα.

«Όσες περισσότερες απώλειες έχει ο εισβολέας, τόσο το συντομότερο θα είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε τη γη μας και να εγγυηθούμε την ασφάλεια της Ουκρανίας», τόνισε ο Ζελένσκι.

«Αυτό πρέπει να σκέφτονται όσοι υπερασπίζονται το έθνος μας και βοηθούν την Ουκρανία: πώς να επιφέρουμε τις μεγαλύτερες δυνατόν απώλειες στους εισβολείς ούτως ώστε να συντομεύσουμε τον πόλεμο».

Πηγή: Ρόιτερς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ