23 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης”. Η μείζων αντιπολίτευση για το δημοτικό κολυμβητήριο Καρπενησίου

Θέση για το ζήτημα που έχει ανακύψει με την απόφαση του Δήμου Καρπενησίου για αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, λόγω υψηλού ενεργειακού κόστους, έλαβε σήμερα η μείζων αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Αλλαγή Πορείας κατηγορεί τη δημοτική αρχή για «δύο καταφανή ψέματα» και ζητά την ανάκληση της απόφασης. Σε ανάρτηση του συνδυασμού, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

“Όχι δεν φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία επειδή εσείς είστε ανίκανοι.

Μετά από 29 χρόνια η παρούσα δημοτική αρχή αποφάσισε να κλείσει το κολυμβητήριο επικαλούμενη το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Ταυτόχρονα, στην απρόσμενη προσπάθεια της να ενισχύσει την απόφαση αυτή προέβη σε δύο καταφανή ψέματα! Πρώτον, ότι στο κολυμβητήριο αθλούνται μόνο 35 παιδιά (είναι πολύ παραπάνω) και δεύτερον ότι ενισχύεται η απόφαση τους αυτή από το γεγονός ότι οι σχολικές επιτροπές ζητούν έκτακτη χρηματοδότηση ώστε τα παιδιά να μπορούν να έχουν θέρμανση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ανάμεσα στα 35 παιδιά του κολυμβητηρίου και τους 700 μαθητές των σχολικών μονάδων αναγκάστηκε να επιλέξει το δεύτερο. Αυτά τα ψευτοδιλήμματα έχουν σαν βάση τον ακραίο λαϊκισμό και διχάζουν την κοινωνία.. Ναι, δεν τίθεται ζήτημα επιλογής στο «ποιος» θα επιζήσει.

Να το θέσουμε απλά και κατανοητά, το ταμείο των σχολικών μονάδων είναι ανεξάρτητο από το ταμείο του κολυμβητηρίου!

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων εσωτερικών, οικονομικών και της ΚΕΔΕ, ενισχύονται οι δήμοι με 114 εκατ. ευρώ για το ενεργειακό κόστος καθώς και με 14 εκατ. οι σχολικές επιτροπές. Δεν το γνωρίζουν αυτό οι διοικούντες; Ρωτάμε, που πήγαν τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω καραντίνας;

Καταγγέλλουμε την παρούσα δημοτική αρχή για λάθος προτεραιότητες, κακούς χειρισμούς αλλά κυρίως για ψέματα! Πιστεύουμε ότι σε έναν προϋπολογισμό των 26 εκατ. ευρώ χωρά και το κολυμβητήριο και τα σχολεία μας και τόσα άλλα… Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης. Δώστε λύση τώρα και αφήστε την καραμέλα ότι για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Αυτό που φταίει στον τόπο μας είναι η αλαζονεία και η επιπολαιότητά σας που συρρικνώνουν τον δήμο μας καθημερινά!”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ