20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζητούν την πλήρη αναστήλωση στο Γεφύρι του Μανώλη. Τι αναφέρεται σε επιστολή προς την Πολιτεία

Με επιστολή του προς την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, ο Σύλλογος Φίλων Γέφυρας Μανώλη ζητά την πλήρη αναστήλωση του γεφυριού ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να το περπατήσουν “…και να θαυμάσουν την ιστορία 360 ετών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν στο μνημείο εργασίες αντιστήριξης, καθώς το γεφύρι είχε υποστεί σημαντική φθορά και απειλούνταν με κατάρρευση.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Με την παρούσα επιστολή μας ζητάμε από την Πολιτεία να προβεί σε εργασίες ολοκληρωτικής αναστήλωσης της θρυλικής γέφυρας Μανώλη του αρχαιότερου γεφυριού της Ευρυτανίας.

Μετά τις εργασίες αντιστήριξης που έγιναν στα βάθρα το 2018 και το 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού με αποτέλεσμα να διασώσουμε στο παρά πέντε την ολοκληρωτική κατάρρευση της γέφυρας τώρα ζητάμε την πλήρη αναστήλωση της όπως ήταν στην αρχική της μορφή.

Επειδή το Μνημείο δέχεται πάρα πολύ κόσμο τόσο από εγχώριο όσο και από ξένο τουρισμό είναι ενδεδειγμένη η πλήρη αναστήλωση της, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να περπατήσουν επάνω σε αυτή και να θαυμάσουν την ιστορία 360 ετών. Η ολοκληρωτική αναστήλωση θα συμβάλλει στα μέγιστα την τουριστική προβολή του τόπου καθώς βρίσκεται στην Λίμνη Κρεμαστών που όλοι όπως ξέρουμε είναι σε τροχιά ανάπτυξης.

Καλούμε την Πολιτεία και ειδικότερα τον βουλευτή Ευρυτανίας κ Κώστα Κοντογεώργο, τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε Ευρυτανίας κ. ΑριστείδηΤασιό τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και όλους τους φορείς να προχωρήσουν το αίτημα προς την κεντρική εξουσία.

Τη γέφυρα την έχουμε, είναι κρίμα να μην ολοκληρωθεί όταν βλέπουμε στον γειτονικό νομό Αρτας και συγκεκριμένα στη γέφυρα Πλάκας έγινε κατασκευή από την αρχή. Εδώ το κόστος δεν θα είναι το ίδιο αφού στην ουσία θέλει αναστήλωση στα άκρα της γέφυρας.

Με εκτίμηση, Γρηγόρης Φέρρας

Εκπρόσωπος Συλλόγου Φίλων Γέφυρας Μανώλη”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ