29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε επειδή δεν έκανε αντιπολίτευση και δεν υπερασπίστηκε τον κόσμο

«Θέλω να είμαι ο εαυτός μου. Δεν είμαι και δεν θα γίνω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός. Πρέπει να σε δει ο κόσμος όπως είσαι. Το bullying που εισέπραξα το 2015, ήταν ακραίο», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» με τον Γιώργο Κουβαρά, η Ζωή Κωνσταντοπούλουπρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».

«Ως πρόεδρος της Βουλής κυκλοφορούσα με ένα Volkswagen», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το αν αξιοποιούσε προνόμιά της ως Πρόεδρος της Βουλής, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι είναι η μόνη γυναίκα πολιτικός αρχηγός, δείχνει ότι «δεν είμαστε εκεί που θα έπρεπε. Η κοινωνία, ωστόσο, έχει κάνει άλματα στην κοινωνική αντίληψη. Μου λένε ότι μια γυναίκα πρέπει να κυβερνήσει».

«Πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο με αγάπη. Αν δεν έχεις αγάπη για τον άνθρωπο και την κοινωνία, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν θα είμαστε μια σθεναρή αντιπολίτευση» αν μπούμε στη Βουλή, τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ως προς την ήττα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αντιπολίτευση για αυτό και κατέρρευσε. Ο κόσμος είχε ανάγκη από υπεράσπιση και δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι από χθες το πρωί δέχεται «τηλεφωνήματα απο μαθητές της Α’ και Β΄Λυκείου», εξαιτίας της «πτώσης» της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων. «Αυτό είναι ακριβώς το αποτέλεσμα που έχουν ασκήσει και τα τρία άλλα κόμματα. Δεν σκέφτηκε κανείς τα παιδιά που αγωνιούν, αφού μεθαύριο δίνουν Πανελλήνιες».

«Οφείλουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Αυτοί που λένε» ότι τα πάντα είναι μαύρα «βαριούνται να δουλέψουν, είναι βολεμένοι», επισήμανε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ τόνισε ότι το κόμμα της «απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, ούτε κέντρο, σε όλους».

Σχετικά με τα εκλογικό αποτέλεσμα είπε ότι πίστευε ότι «θα έχουν πτώση και οι δύο, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, δεν περίμενε τόση μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους.

Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το γεγονός ότι είναι «ακτιβίστρια είναι αλήθεια» και συνέχισε λέγοντας ότι «δρούμε με γνώση, με μελέτη και εργαλεία. Οι πολλές αναλύσεις δεν κάνουν καλό».

Στην περίπτωση που το κόμμα της κ. Κωνσταντοπούλου μπει στη Βουλή, δήλωσε ότι θα προσκαλούν τους πολίτες σε ανοιχτές συζητήσεις και υπογράμμισε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας είναι ένα κίνημα οριζόντιο και αμεσοδημοκρατικό. Έχει ανθρώπους με γνώση»

Κλείνοντας, προχώρησε σε πρόσκληση προς τα υπόλοιπα κόμματα ώστε να πραγματοποιηθεί debate, »να ακουστούμε όλοι και όλες».

Στο βίντεο που ακολουθεί, ολόκληρη η συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ