19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ημέρα καριέρας από την Δ.ΥΠ.Α.

Ένα συνέδριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), με τίτλο 12η Ημέρα Καριέρας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο  Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν θεσμό, που εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, διοικητή Δ.ΥΠ.Α.. «90 επιχειρήσεις με περισσότερες από 1000 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης θα αναζητήσουν τους μελλοντικούς εργαζομένούς τους».

Ο πρώην ΟΑΕΔ μετεξελίχθηκε και από απλός καταγραφέας των ανέργων δίνει την δυνατότητα σε όσους αναζητούν εργασία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που αναζητούν προσωπικό.

Έχει πληροφορίες για τις ειδικότητες που αναζητεί κάθε επιχείρηση και ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσω μιας ηλεκτρονικής σελίδας βρίσκει εκείνη που του ταιριάζει.

Πρόκειται για μια διαδικασία που «αρέσει στις επιχειρήσεις, γιατί μέσα σε λίγες ώρες συναντά χιλιάδες υποψηφίους, αλλά αρέσει και τους υποψηφίους γιατί βρίσκουν τις επιχειρήσεις που τους ενδιαφέρουν συγκεντρωμένες σε ένα χώρο και έχουν την εγγύηση της επίβλεψης από μια δημόσια υπηρεσία».

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, ενώ στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ, θα παρέχουν στους ανέργους και σε όσους αναζητούν εργασία πληροφορίες για τις δράσεις και τα προγράμματά της.

Οι συναντήσεις δεν αφορούν μόνο επιχειρήσεις των μεγάλων πόλεων, αλλά και στην περιφέρεια, από την Χαλκιδική έως το Κιλκίς και την Θάσο.

Οι τοπικές κοινωνίες το έχουν αγκαλιάσει από την Κρήτη έως τα Ιωάννινα και την Φλώρινα , τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Όσον αφορά την Ψηφιακή κάρτα ανεργίας βρίσκεται στην διαδικασία να ανακοινωθεί, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους των επιδομάτων, σε εφαρμογή του σχετικού νομοσχεδίου.

Στο νέο οικονομικό περιβάλλον της υψηλής ανεργίας, “Οι Ημέρες Καριέρας” είναι η σύγχρονη απάντηση στη λογική της εξωστρέφειας και στην βάση της ανάπτυξης επιτυχημένων συνεργασιών με τις επιχειρήσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή αρκεί ένα κλίκ στην ιστοσελίδα: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-thessaloniki  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ