20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ημέρα τιμής και μνήμης για τα 77 χρόνια από την απελευθέρωση του Βόλου

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 77 ετών από την απελευθέρωση του Βόλου από τα κατοχικά στρατεύματα.

Το παρών στη λιτή εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών, πολιτικών και τοπικών Αρχών της πόλης, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών από Δημοτικά Σχολεία, που απέδωσαν τιμές, ενώ στεφάνια κατέθεσαν οι αρχές της πόλης και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 19η Οκτωβρίου ημερομηνία απελευθέρωσης του Βόλου από τους Γερμανούς και τη 2α Νοεμβρίου 1881, ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης από τους Οθωμανούς», τόνισε σε δήλωσή του, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Αθανάσιος Λιούπης, προσθέτοντας πως «καμία απελευθέρωση δεν ήρθε μόνη της, αλλά ήρθε με τους αγώνες, τις θυσίες, με μάχες, ψυχή, σθένος και καρδιά των Ελλήνων. Το μήνυμα από τη σημερινή επέτειο είναι με ψυχή, θάρρος, καρδιά να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε λογής επεκτατισμό και σε κάθε τι που μπορεί να καταλύσει τη Δημοκρατία και την ελευθερία που έχουμε σήμερα».

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι “η απελευθέρωση του Βόλου είναι μια μέρα που θα πρέπει να μην τη θυμόμαστε μόνο σαν επέτειο, γιατί το φάντασμα του φασισμού συνεχίζει και υπάρχει και στις μέρες μας και θα πρέπει να έχουμε έναν διαρκή αγώνα”. Αναφερόμενη στην αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη, τόνισε πως “δείχνει ότι δεν υπάρχει πραγματική τιμωρία για τους φασίστες και όλους αυτούς που επιδιώκουν να αναβιώσουν τον φασισμό και το ναζισμό”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος από την πλευρά του, σημείωσε πως “η 19η Οκτωβρίου 1944 είναι η μέρα που αποτέλεσε ένα αποφασιστικό χτύπημα στον ναζισμό και στην τριπλή κατοχή στη χώρα μας. Είναι η μέρα που τιμούμε τους ανθρώπους που σφαγιάστηκαν, αλλά και τους άνδρες και τις γυναίκες που οργανώθηκαν στον ΕΑΜ, στην ΕΛΑΣ και στον ΕΠΟΝ και κατάφεραν με τη μαζική τους αντίσταση να διώξουν τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους”.
Επίσης – τόνισε – “είναι μια μέρα που πρέπει να μας θυμίζει ότι το αυγό του φιδιού είναι εδώ, επωάστηκε, μπορεί να καταδικάστηκε η Χ.Α., αλλά υπάρχουν αρκετοί τιμητές και υμνητές αυτής της λογικής”.

«Χθες απελευθερώθηκε και ο πυρηνάρχης της Χ.Α., συνεπώς χρειάζεται ξανά δημοκρατική επαγρύπνηση, να θυμηθούμε τους αγώνες αυτών των ανθρώπων και τι σημαίνει ναζισμός, για να μη ζήσουμε τέτοιες στιγμές στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ