25 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ημερίδα σήμερα απόγευμα στο Τμήμα Δασολογίας & ΔΦΠ Καρπενησίου. Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Το Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με έδρα το Καρπενήσι, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Διατήρηση Βιοποικιλότητας Φυσικών Οικοσυστημάτων». Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 και ώρα έναρξης 18.00 το απόγευμα, στην κεντρική αίθουσα του κτηρίου του Τμήματος (πρώην ΤΕΙ).

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών η οποία εορτάζεται τα τελευταία 50 χρόνια (1971), από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) επέλεξε την πρώτη ημέρα της άνοιξης ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας».

«Στόχος της ημερίδας είναι, καταρχήν, να γιορτάσουμε μαζί τη σημαντική αυτή ημέρα για τα δάση μας και να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της επιστήμης της Δασολογίας σχετικά με την προστασία των δασών μας (δασικές πυρκαγιές, απειλές και πιέσεις στη χλωρίδα και αποκατάσταση των δασικών οικοσυστημάτων). Επίσης, θεωρούμε ότι είναι μια ευκαιρία για την γνωριμία της τοπικής κοινωνίας και των φορέων που την εκπροσωπούν με το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα (ιδρύθηκε το έτος 2019), τους φοιτητές του, καθώς, και το προσωπικό», σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση οι άνθρωποι του Τμήματος Δασολογίας & ΔΦΠ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η ημερίδα θα αρχίσει με τους καθιερωμένους χαιρετισμούς και η πρώτη εισήγηση (18:20) θα έχει τίτλο «Απειλές και πιέσεις σε αυτοφυή είδη», του κ. Γιώργου Φωτιάδη, Επίκουρου Καθηγητή Γ.Π.Α. Θα ακολουθήσει η ομιλία (18:40) του κ. Παλαιολόγου Παλαιολόγου, Επίκουρου Καθηγητή Γ.Π.Α., με θέμα: «Διδάγματα από τις δασικές πυρκαγιές του 2021», και η ημερίδα θα κλείσει με την εισήγηση «Αποκατάσταση οικοσυστημάτων για τη διατήρηση της πανίδα» (19:00), από τον κ. Στέφανο Προφήτη, απόφοιτο Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ