27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ημιμαραθώνιος Αθήνας / Στην 4η θέση η Ματίνα Νούλα στα 21χλμ, μετάλλιο για τον Γιώργο Σταμούλη στη διαδρομή των 5χλμ (vid)

Με σύμμαχο τον ήλιο που δέσποζε στον αττικό ουρανό, χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικά το “παρών” στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, το Family Run και τον αγώνα των 5 χλμ ΟΠΑΠ, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10/3/23, με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική. H διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. 

Όλα ήταν έτοιμα στις 9.00 το πρωί και οι δρομείς είχαν πάρει τη θέση τους στην αφετηρία, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ελάχιστα λεπτά πριν την επίσημη εκκίνηση, την οποία έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Κωνσταντίνος Ζόμπος και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου μαζί με τη μικρή Αγάπη, ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Ακολούθησε αμέσως μετά το πρώτο από τα τέσσερα μπλοκ δρομέων, στο οποίο είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη παράλληλα με τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Η Ματίνα Νούλα, αθλήτρια του ΝΓΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, από το Καρπενήσι, ήταν -ξανά- εξαιρετική και με επίδοση 01:18:21, τερμάτισε στην 4η στην Κατηγορία Γυναικών, αγγίζοντας θέση στο βάθρο των νικητριών. Αξιόλογη κούρσα κατέγραψε και η Ζωή Σταμούλη (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου), που κατετάγη 17η στις Γυναίκες με 01:28:36.

Στις 12 ακριβώς, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της οδού Ερμού, ένα δεύτερο κύμα δρομέων άρχισε να κινείται στην πόλη, καθώς σε επτά μπλοκς ξεκίνησε ο αγώνας των 5 χλμ. ΟΠΑΠ Την εκκίνηση έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Α ΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Κεντέρης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ο διευθυντής μάρκετινγκ του ΟΠΑΠ, Γιάννης Ρόκκας, με τους πρώτους δρομείς να τερματίζουν 15 λεπτά αργότερα.

Ο Γιώργος Σταμούλης (ARLA PROTEIN RUNNING) συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών και με χρόνο 00:15:25, αναδείχθηκε 3ος στα 5χλμ, μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. «Χαίρομαι που ανέβηκα για μία ακόμη διοργάνωση στο βάθρο. Ευχαριστώ για αυτό τους χορηγούς μου, την Arla Protein, την Puma και το σύλλογό μου, το Παλαιό Φάληρο. Ο προπονητής μου Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ευχαριστημένος με την προσπάθειά μου και έχουμε μπροστά μας αρκετούς αγώνες που θα υλοποιήσουμε όσα κάνουμε στην προπόνηση», δήλωσε ο Ευρυτάνας αθλητής, που πέρσι είχε αναδειχθεί νικητής στα 5χλμ.

Εξάλλου, ικανός αριθμός δρομέων (όλων των ηλικιών) από την Ευρυτανία συμμετείχε στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, πρωτίστως για τη χαρά της συμμετοχής. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα διαβάσετε στα “Ευρυτανικά Νέα” που κυκλοφορούν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ