29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Ηνωμένο Βασίλειο: Κινδυνεύουν να χαθούν παραθαλάσσιες κατοικίες – Τι συμβαίνει

Περισσότερα από 2.200 σπίτια προβλέπεται ότι θα χαθούν μέχρι το έτος 2100 στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ηνωμενου Βασίλειου.

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Σπίτια αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων λιρών θα καταρρεύσουν στη θάλασσα μέχρι το τέλος του αιώνα λόγω της διάβρωσης των ακτών, προειδοποιεί μια έκθεση.

Οι παράκτιες ζώνες που κινδυνεύουν περισσότερο βρίσκονται στην Κορνουάλη, την Κάμπρια, το Ντόρσετ, το Ανατολικό Γιορκσάιρ, το Έσσεξ, το Isle of Wight, το Κεντ, το Noρφολκ και το Σασσεξ, αναφερει η εφημερίδα Daily mail.

Η Aντζελα Τερρυ , διευθύνουσα σύμβουλος της One Home, δήλωσε: «Η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται καθώς οι παγκόσμιες θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη και έτσι μεγαλύτερα κύματα χτυπούν τις ακτές μας κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων.

«Δεν μπορούμε να ανατρέψουμε την παλίρροια ή να χτίσουμε ένα τείχος γύρω από ολόκληρη την ακτή, γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να βοηθήσουμε τις παραθαλάσσιες κοινότητες να προετοιμαστούν για τη ζημιά που θα επέλθει.» Είναι γεγονός ότι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν οι περιουσίες τους και  ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα αποζημίωσης ενώ πολλοί εξακολουθούν να πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Ο κίνδυνος διάβρωσης των κατοικιών υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Χαρτογράφηση Κινδύνων Παράκτιας Διάβρωσης της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ