29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν «βλέπει» καταδίκη Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν «βλέπει» καταδίκη Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Δευτέρα (25/1) ότι δεν πιστεύει πως ο προκάτοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην Γερουσία για «υποκίνηση στάσης» στα επεισόδια στο Καπιτώλιο. Η δίκη του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στο CNNi, o Δημοκρατικός πολιτικός δήλωσε ότι δεν περιμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία — με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία. Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν «βλέπει» καταδίκη Τραμπ στη Γερουσία για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ