20 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

ΗΠΑ: Στο πρόγραμμα State Partnership εντάσσεται η Κύπρος (video)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου η υφυπουργός Άμυνας υπεύθυνη για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Γουάλαντερ συναντήθηκε με τον πρέσβη της ΚΔ στις ΗΠΑ Μάριο Λυσιώτη και του ανακοίνωσε την επίσημη ένταξη της ΕΦ της Κύπρου στο πρόγραμμα State Partnership μέσω συνεργασίας με την ΕΦ του Νιου Τζέρσεϊ.

Ανταπόκριση – Λευκωσία: Μανιάνα Καλογεράκη

Αυτή η επιλογή καταδεικνύει την αυξανόμενη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών καταλήγει η ανακοίνωση του Πενταγώνου, την οποία χαιρέτισε ο υπουργος Αμυνας της Κύπρου Χ. Πετρίδης.

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την εμβάθυνση της στρατιωτικής μας συνεργασίας, σημειώνει ο κος Πετρίδης στο τουίτερ ενώ λίγες ώρες αργότερα και σε συνέχεια ανάρτησης του Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος ευχήθηκε για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον αμερικανό γερουσιαστή για τις ευχές του και την σταθερή υποστήριξη στην ανάπτυξη μιας στιβαρής αμυντικής συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο και τις ΗΠΑ.

«Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με την Εθνική Φρουρά του New Jersey, σε συνέχεια της συμμετοχής μας στο State Partnership Program του Αμερικανικού Πενταγώνου», καταλήγει ο κος Πετρίδης. Την είδηση χαιρέτισε και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ