8 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Ηράκλειο: ΕΔΕ για τη νοσηλεύτρια που πήγε με ψευδές θετικό self test στο Βενιζέλειο για να μην εμβολιαστεί

Αντιμέτωπη με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε η διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύτρια (βοηθός νοσηλευτή) στο νοσηλευτικό ίδρυμα, προσκόμισε ψευδές θετικό self test, προκειμένου λάβει πιστοποιητικό νόσησης και να αποφύγει να εμβολιαστεί κατά του κορoνοϊού.

Σε δηλώσεις του στο Creta24, ο διοικητής του νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, σχολίασε το περιστατικό και τόνισε πως μόλις ενημερώθηκε, διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση. «Όρισα το διοικητικό διευθυντή, υπεύθυνο, για να μου παραδώσει το πόρισμα της ΕΔΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό που ξεπερνά το 90% και το νοσηλευτικό προσωπικό σε ποσοστό άνω του 84%. Το λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 71%.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μανώλης Μενεγάκης, χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το περιστατικό. «Πολύ γρήγορα ανακαλύφθηκε από την Υπηρεσία, πήραμε ένα δεύτερο και ένα τρίτο PCR για να διαπιστωθεί αν είχε νοσήσει και τώρα έχει προχωρήσει η διαδικασία για την ΕΔΕ, που περιμένουμε να βγει το πόρισμα.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι αλλά πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό». «Είναι απάτη» τόνισε ο κ. Μενεγάκης για να συμπληρώσει, πως η ΕΔΕ θα δείξει το «βάθος» αλλά και το τι ακριβώς έχει συμβεί.

To άρθρο Ηράκλειο: ΕΔΕ για τη νοσηλεύτρια που πήγε με ψευδές θετικό self test στο Βενιζέλειο για να μην εμβολιαστεί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ