26 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

“Η ήττα μου στις εκλογές είναι αποτέλεσμα ειδικού σχεδίου – Ό,τι και να έκανα αυτή τη φορά, θα έχανα” – Οι πρώτες δηλώσεις του Κ. Κοντογεώργου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, προχώρησε, αργά το βράδυ της Κυριακής (21/5), ο απερχόμενος βουλευτής Ευρυτανίας, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, που έχασε την έδρα από την συνυποψήφιά του με τη ΝΔ, Τζίνα Οικονόμου, με διαφορά εκατοντάδων -άνω των 700- σταυρών.

Χαρακτήρισε έκπληξη την έκταση της νίκης του κυβερνώντος κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας για αντίδραση των ψηφοφόρων απέναντι στην «λαϊκίστικη και αρνητική πολιτική της αντιπολίτευσης» και εκφράζοντας συγχαρητήρια προς τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Δήλωσε περήφανος για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ευρυτανία καθώς, όπως είπε, «…είμαι από τους ανθρώπους που πήραν στους ώμους του τη Νέα Δημοκρατία σε περιόδους δύσκολες (…)» και σημείωσε πως ευελπιστεί η νέα εκπρόσωπος του νομού στη Βουλή να «ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ευρυτάνων πολιτών και να αποδείξει ότι η θετική ψήφος τής άξιζε». Ευχαρίστησε θερμότατα τους εκλογείς για τη «μακρόχρονη στήριξή τους» και τόνισε ότι ο ν. Ευρυτανίας παραδίδεται σήμερα με καλύτερους όρους.

Ενδιαφέρον είχε η εξής τοποθέτηση του κ. Κοντογεώργου, όσον αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ευρυτανίας: «Η σημερινή, προσωπική μου ήττα (…) δεν προσιδιάζει σε ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα· αντιθέτως, είναι αποτέλεσμα ειδικού σχεδίου, το οποίο θα εξετάσω το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου».

Συνεχάρη τον ευρυτανικό λαό και όσους «άντεξαν τις πιέσεις και στάθηκαν όρθιοι στις υποδείξεις αυτών που νομίζουν ότι έχουν υποτακτικούς στην Ευρυτανία», επεσήμανε αφήνοντας αιχμές και κατέληξε με τη φράση: «Ανθ’ ημών η Θωμαΐς», εκτιμώντας πως «αυτή τη φορά, ό,τι και να έκανα, θα έχανα, γιατί το σχέδιο ήταν καλά μελετημένο».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ