24 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η ανακοίνωση του βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργου για την θετική εξέλιξη στον δρόμο Λαμία-Καρπενήσι

Ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος μαζί με σύσσωμη την πολιτική ηγεσία του νομού Ευρυτανίας όπως και τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη παραβρέθηκε σε σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Γιώργου Καραγιάννη όπου τους ανακοινώθηκε η προκήρυξη του έργου της κατασκευής του δρόμου Λαμία-Καρπενήσι με προϋπολογισμό 200 εκατομμύρια ευρώ 

Ο βουλευτής Ευρυτανίας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Εδόθη σήμερα το «πράσινο φως», για τον διαγωνισμό της οδικής σύνδεσης «πέρατος παράκαμψης Μακρακώμης- ανατολικό μέτωπο σήραγγας Π.Μπακογιάννη», από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργο Καραγιάννη, υπογράφοντας την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο διαγωνισμός θα γίνει με την μέθοδο ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ και στο Β στάδιο, προβλέπεται η πρόσκληση υποβολής τεχνικής και οικονομικής προσφοράς.

Το έργο προβλέπει νέα χάραξη, μήκους 35 χιλιομέτρων, παρακάμπτει όλους τους οικισμούς της Δυτ Φθιώτιδας και είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ!

Προβλέπει την συντόμευση σε μισή ώρα της σύνδεσης Λαμία – Καρπενήσι!

Ήδη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει προχωρήσει στην δημοπράτηση των απαραίτητων γεωτεχνικών ερευνών ύψους 1,8 εκατ. ευρώ!

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 9:30 στο Υπουργείο, ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε πλήρως για το έργο τον Βουλευτή Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τους αντιπεριφερειάρχες Αριστείδη Τασιό και Αικατερίνη Καλαντζή , τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων Νικόλαο Σουλιώτη και Αλέξη Καρδαμπικη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη!

Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση αντίδραση και δέσμευσης του στην πρόσφατη επίσκεψη στην Λαμία, καθώς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών (πρώην και νυν) και όσους συνέβαλαν στο σημερινό αποτέλεσμα!

Σας θυμίζω ότι στις 3 Φεβρουαρίου 2022, μετά από συνάντηση με τον τότε Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλη και τον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό κ. Δημητριάδη, σχεδιάσαμε την πορεία εξέλιξης του πολυπόθητου  έργου που θα βγάλει τον Νομό μας από την απομόνωση!

Διαβάστε την τότε ανακοίνωση του Βουλευτή Ευρυτανίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Συναντήσεις εργασίας είχε χθες Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου  και σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, στην Αθήνα:

1.Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον Υπουργό κ.Κωνσταντίνο Καραμανλή και την Γ.Γ .Υποδομών κ. Γεράρδη Μαρία- Έλλη, με αντικείμενο την πορεία της κατασκευής  του διευρωπαϊκού οδικού δικτύου ΛΑΜΙΑ (ΠΑΘΕ) – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ) και ιδιαίτερα την πορεία των μελετών του τμήματος ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ.

Επειδή παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις με την δικαστική εμπλοκή που προέκυψε μετά την δημοπράτηση των μελετών το 2018, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε:

– Το Υπουργείο προχωράει άμεσα στην ακύρωση του διαγωνισμού μελετών, που είναι σε εξέλιξη, ώστε να προχωρήσει στην ωρίμανση του εν λόγω τμήματος μέσω των Συμβάσεων Τεχνικών Συμβούλων που θα προσλάβει.

– Το Υπουργείο δεσμεύεται, εντός του 2022, να κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και ότι άλλο απαιτείται, ώστε να είναι δυνατή η δημοπράτηση του, με το σύστημα ΜΕΛΕΤΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, στις αρχές του 2023.

Στην ίδια συνάντηση, ο Κώστας Κοντογεώργος, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ουσιαστική απεμπλοκή του έργου,ζήτησε και απέσπασε την δέσμευση του Υπουργού, για την άμεση οικονομική ενίσχυση των Δήμων Καρπενησίου και Αγράφων, για την αντιμετώπιση των καταστροφών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τον τελευταίο μήνα τον Νομό.

2. Στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο, για την κατασκευή του οδικού άξονα ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΑΓΡΙΝΙΟ, τον οποίο η Κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει με πόρους του ΕΣΠΑ ή του Ταμείου Ανάκαμψης και ότι για πρώτη φορά υπάρχει ορατός ορίζοντας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που βγάζει οριστικά την Ευρυτανία και την Δυτ. Φθιώτιδα από την απομόνωση, σε συνδυασμό με την παράκαμψη της Λαμίας και της Μακρακώμης που ήδη βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Στην ίδια συνάντηση, ο βουλευτής Ευρυτανίας, ζήτησε να συνεχιστούν τα μέτρα ανακούφισης από την πανδημία, να συνεχιστούν και να ενισχυθούν οι επιδοτήσεις των τιμολογίων ενέργειας, να ενταθούν οι έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά και να αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα μεγάλων αυξήσεων στις ζωοτροφές που επηρεάζουν άμεσα την επιβίωση του κλάδου της κτηνοτροφίας, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως είναι η ορεινή Ευρυτανία.

Ταυτόχρονα, εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση του για τις θετικές εξελίξεις, στο μεγαλύτερο θέμα που απασχολεί όλους τους Ευρυτάνες, την κατασκευή του οδικού άξονα ΛΑΜΙΑ -ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ –  ΑΓΡΙΝΙΟ, έργο που αποτελεί και για τον ίδιο, στόχο ζωής!

Κατόπιν τούτων είμαι βέβαιος ότι οι οξυδερκείς Ευρυτάνες συμπολίτες μου, θα αποδώσουν « τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»!!!

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ