19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η αναπηρία στα σχολεία. Σε Γρανίτσα Αγράφων και Καρπενήσι ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας (ΦΩΤΟ)

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας συνεχίζει τις επισκέψεις σε σχολικές μονάδες ανά την Ευρυτανία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα που αφορούν την αναπηρία και τη διαφορετικότητα.

Με την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της κατανόησης των αναγκών και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ στην κοινωνία, αλλά κυρίως μπορεί -και πρέπει- να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην καταπολέμηση της προκατάληψης και του στιγματισμού που, δυστυχώς, ακόμη υφίσταται, άνθρωποι του συλλόγου βρέθηκαν, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Γρανίτσας Αγράφων.

“Γνωρίσαμε την αναπηρία, παίξαμε βιωματικά, χορέψαμε, ζωγραφίσαμε. Μοναδική εμπειρία η επαφή με μικρά παιδιά, τα οποία θα βοηθήσουν να αλλάξουν οι νοοτροπίες και τα στερεότυπα”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, που ευχαριστεί την εκπαιδευτική κοινότητα για τη στήριξη.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου. Ύστερα από πρόσκληση της εκπαιδευτικούς, Βάνας Πλιάτσικα-Καρέτσου, η πρόεδρος του συλλόγου, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα μίλησε στα παιδιά για την αναπηρία, την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του μαθήματος εργαστήρια δεξιοτήτων, που υπεύθυνη είναι η παραπάνω καθηγήτρια. “Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση, ευχαριστούμε το 2ο Γυμνάσιο για την φιλοξενία. Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ2 τάξης”, αναφέρει ο σύλλογος.

Στο 2ο Γυμνάσιο
Στη Γρανίτσα
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ