29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η.Β: Επερχόμενες αυξήσεις στην ενέργεια τον Οκτώβριο προκαλούν σοκ στους καταναλωτές

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Νέα ανακοίνωση σήμερα 16/5,  σοκάρει τους καταναλωτές καθώς θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερα τον Οκτώβριο με νέες αυξήσεις που έρχονται στην ενέργεια.

Η Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή (Ofgem) ανακοίνωσε την Δευτέρα τα σχέδια της να αλλάξει το ανώτατο όριο τιμής στους οικιακούς λογαριασμούς ενέργειας ώστε αυτό να αναθεωρείται κάθε τρεις μήνες.

Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας είπε ότι ενδέχεται να εισάγει δύο νέες αναθεωρήσεις ετησίως, μία τον Ιανουάριο και μία άλλη τον Ιούλιο.

Η αλλαγή, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος, θα βοηθήσει στην ταχύτερη μετακύλιση των αποταμιεύσεων από πιθανή πτώση των τιμών του φυσικού αερίου στους πελάτες, και επίσης θα προστατεύσει τους προμηθευτές ενέργειας υπό πίεση από τη ζημιά, από το ανώτατο όριο.

«Η σημερινή προτεινόμενη αλλαγή θα σήμαινε ότι το ανώτατο όριο τιμών αντανακλά περισσότερο τις τρέχουσες τιμές της αγοράς και τυχόν πτώση των τιμών θα αποδοθεί πιο γρήγορα στους καταναλωτές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, Τζόναθαν Μπρίρλεϊ.

Οι τιμές ενέργειας για τον καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν τον  Απρίλιο κατά 54% προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις την ανέχεια σε φτωχότερα νοικοκυριά καθώς έχουν να διαλέξουν μεταξύ του να φάνε ή να ζεσταθούν.

Ακόμη και μετά την υποστήριξη 22 δισεκατομμυρίων λιρών από την κεντρική κυβέρνηση, οι τράπεζες τροφίμων αντιμετωπίζουν αυξημένη ζήτηση ενώ η παιδική φτώχεια προβλέπεται να αυξηθεί μέχρι τον χειμώνα.

Εν τω μεταξύ, θυμό προκάλεσε η απάντηση της υπουργού Προστασίας Ρέιτσελ Μακλίν στο Sky News, όταν είπε “Βρείτε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για να αντέξετε οικονομικά τις αυξανόμενες τιμές”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ