19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ για τις καταγγελίες με θύματα ανήλικα σε ορφανοτροφείο (video)

Aποτροπιασμό προκαλεί η είδηση, πως αγόρια, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, υπέστησαν κακοποίηση, σε ορφανοτροφείο της Αθήνας όπου και διαμένουν. Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιοποίησε η υφυπουργός Πρόνοιας, παρουσία εργαζομένων τα παιδιά προχωρούσαν σε ερωτικές περιπτύξεις, ενώ υπήρξαν και περιστατικά σωματικής βίας σε βάρος τους και παραμέλησης. Για την υπόθεση, που έχει διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα, μίλησε στην ΕΡΤ η Δόμνα Μιχαηλίδου

Όπως είπε η κα Μιχαηλίδου στην ΕΡΤ “έλαβα γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή  στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, σε λιγότερο από μία εβδομάδα πριν. Σε αυτή κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο ” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης”.

Στη συνέχεια η υπουργός, όπως ενημέρωσε, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία και πάγωσε τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή. “Χθες μικτά κλιμάκια με την Αρχή διαφάνειας πήγαν στη δομή για επιτόπιο έλεγχο” επεσήμανε.

Η καταγγελία που έφτασε στα χέρια της υφυπουργού Πρόνοιας, όπως αναφέρει, κοινοποιήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου και αυτό δεν κίνησε καμία διαδικασία.

“Με την καταγγελία και μόνο όσοι εμπλέκονται σταματούν να εργάζονται στη δομή” ενημέρωσε.

Όσο για το συγκεκριμένο ίδρυμα, η υφυπουργός Πρόνοιας επεσήμανε ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες οικονομικού χαρακτήρα, που την αφορούν.

“Το συγκεκριμένο ίδρυμα στην Αττική, έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες” ενημέρωσε. “Υπάρχει ήδη γι’ αυτό μηνυτήρια αναφορά και την εξετάζει η εισαγγελία” ανέφερε.

“Η καταγγελία που ήρθε στα χέρια μου αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, είναι σοβαρή και επώνυμη από τρεις ανθρώπους, κατονομάζει τουλάχιστον δύο εργαζόμενους μέσα στη δομή και πέντε παιδιά που με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν από τη δομή στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους” ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Πηγή: ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ