29 Μαρτίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η Εθνική Χωρική Στρατηγική για το θαλάσσιο χώρο στο επίκεντρο ημερίδας

Ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Γεράσιμος Παυλογεωργάτος ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, σε εκδήλωση με θέμα: “Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός – Εθνική Χωρική Στρατηγική για το θαλάσσιο χώρο”, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΝ.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Ομότ. Καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας κ. Κοκκώσης Χάρης και συμμετείχαν με ομιλίες τους συνάδελφοι από το Παν. Θεσσαλίας, το ΤΕΠΑΚ και το Πάντειο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η μέχρι σήμερα πρόοδος στο ΘΧΣ στη χώρα μας με έμφαση στις αναδυόμενες χρήσεις του θαλάσσιου χώρου, με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για ένα εξαιρετικά σύνθετο όσο και σημαντικό θέμα για τη χώρα μας, όπως είναι ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός και η Γαλάζια Ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο Υφυπουργός ΠΕΝ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Βαρελίδης Πέτρος και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία στελεχών του αρμόδιου Υφυπουργείου για το ΘΧΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ