27 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις στο Καρπενήσι για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 στο Καρπενήσι (δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα), θα παραστεί ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κα Παυλίνα Καρασιώτου.

Στο βιογραφικό της, διαβάζουμε τα εξής:

Η Παυλίνα Kαρασιώτου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στα Οικονομικά (MSc in Economics) στο University College London και είναι διδάκτορας Οικονομικών (PhD in Economics) του Universite Catholique de Louvain. Θέμα της διδακτορικής της διατριβής ήταν οι σχέσεις εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Από το 2005 είναι στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης και από το 2009 στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Την περίοδο 2012-2014 εργάστηκε ως σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών (2012-2014) και Διευθύντρια του Γραφείου Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής (2014-2015). Κατά την περίοδο αυτή χειρίστηκε θέματα αποκρατικοποιήσεων, κρατικών ενισχύσεων και γενικότερης οικονομικής πολιτικής. 

Από το 2019 έως σήμερα διετέλεσε Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας. Ως Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ζητήματα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων, το θεσμικό πλαίσιο της κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και με την αξιολόγηση και πιστοποίηση της αναπηρίας, ιδίως με τη μεταρρύθμιση του ψηφιακού ΚΕΠΑ και τον Πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας. Επιπλέον, είναι από τους βασικούς συντελεστές της μεταρρύθμισης στην επικουρική ασφάλιση των νέων (ΤΕΚΑ) και το 2022 υπήρξε Πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Κεφαλαιοποιητικής Επικουρικής Ασφάλισης.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και έχει γνώσεις Ολλανδικών και Ισπανικών. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. 

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ