Ημερομηνία

Η Ελληνική Γλώσσα, διαχρονικό όπλο του Ελληνισμού… Η ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στη Φουρνά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Η Ελληνική Γλώσσα, διαχρονικό όπλο του Ελληνισμού… Η ομιλία της ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου στη Φουρνά (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Μια ξεχωριστή ημερίδα με θέμα «Η Ελληνική Γλώσσα, διαχρονικό όπλο του Ελληνισμού» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 4 Απριλίου 2025 στη Φουρνά Ευρυτανίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αλικιβιάδειου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις και συγκέντρωσε μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες της Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μαρία Ευθυμίου.

Η Δρ. Ευθυμίου ανέπτυξε με μοναδικό τρόπο τη διαχρονική σημασία της ελληνικής γλώσσας, αναφερόμενη στις απαρχές της και τη συνεχή της εξέλιξη μέσα στους αιώνες. Τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα αποτελεί έναν ζωντανό οργανισμό που δεν έπαψε ποτέ να εξελίσσεται, να ανανεώνεται και να στηρίζει τον πολιτισμό και την ταυτότητα του ελληνικού έθνους σε κρίσιμες περιόδους της ιστορίας του. Αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή της στην ανάπτυξη της φιλοσοφίας, της επιστήμης και των τεχνών, ενώ υπογράμμισε ότι το γλωσσικό εργαλείο των Ελλήνων αποτέλεσε και βασικό πυλώνα του παγκόσμιου πολιτισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανθεκτικότητα της γλώσσας παρά τις αλλεπάλληλες ιστορικές προκλήσεις και στη δύναμή της να αναγεννά και να ενοποιεί.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειακό Επόπτη Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Αλικιβιάδειο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας και Φθιώτιδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, ενώ υποστηρικτής της ήταν η εταιρεία Rellias Real Estate.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα