19 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

«Η ελπίδα της Ευρυτανίας βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ». Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση των υποψηφίων στο Καρπενήσι (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Καρπενήσι

Στο Εργατικό Κέντρο Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (17/5), η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Καρπενήσι. Προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο κ. Πάνος Ρήγας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, πρ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι τρεις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική της Ευρυτανίας, κ.κ. Μαρία Βεντούρη, Νίκος Λαθύρης και Μωυσής Μπερμπερής, έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει την πορεία συρρίκνωσης του νομού και να φέρει ξανά την ελπίδα.

ΒΙΝΤΕΟ

«Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος δρόμος για την πολιτική αλλαγή. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, οι ευθύνες όλων των δημοκρατικών, προοδευτικών δυνάμεων είναι εξίσου ιστορικές», σημείωσε ο κ. Ρήγας και χαιρέτησε τη συμμετοχή των φίλων του κόμματος στη συγκέντρωση στο Καρπενήσι. Χαρακτήρισε την Ευρυτανία ως «μια παραμελημένη, ακριτική περιοχή με πολλά προβλήματα» και ζήτησε από τον προοδευτικό, δημοκρατικό κόσμο του νομού να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε «η επόμενη ημέρα, να είναι ημέρα αλλαγής και προοδευτικής διακυβέρνησης». «Η μονοεδρική της Ευρυτανίας πρέπει να φύγει από τα χέρια της “αγίας οικογένειας”», πρόσθεσε.

«Η σημερινή (σ.σ. 17/5) προεκλογική μας εκδήλωση, μας γέμισε αισιοδοξία, πιστεύουμε ότι και η Ευρυτανία θα κάνει την ανατροπή, η ελπίδα της Ευρυτανίας βρίσκεται στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιατί είναι, πάνω απ’ όλα, ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και η Ευρυτανία είναι ένας νομός που έχει ανάγκη μια κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο, που να βάζει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του (…)», δήλωσε στα Ευρυτανικά Νέα η κα Βεντούρη. «Την Κυριακή θα κληθούμε να αποφασίσουμε εάν η Ελλάδα αυτή που ζούμε σήμερα μας αξίζει και εάν αυτή την Ελλάδα θέλουμε. Είναι χρέος μας να πάμε στην κάλπη με ενεργοποιημένη την κοινωνική μας συνείδηση, αναλογιζόμενοι τι ζήσαμε όλα αυτά τα 4 χρόνια που πέρασαν», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της.

«Ο λαός της Ευρυτανίας απόψε έστειλε το μήνυμα της νίκης. Γι’ αυτό την Κυριακή πάμε στην κάλπη όλοι οι Ευρυτάνες, για να φέρουμε την πολιτική ανατροπή με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα και μια διακυβέρνηση που θα είναι για τον λαό, για τους φτωχούς, για τους εργαζόμενους, για τους συνταξιούχους και τη μεσαία τάξη», ανέφερε ο κ. Λαθύρης, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «…μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, θα αναλάβει το δύσκολο έργο, για μία ακόμα φορά, να φέρει την αναγέννηση στην πατρίδα μας, την ανάταξη στην οικονομία και τη στήριξη της κοινωνίας».

«Έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος προεκλογικών εκδηλώσεων, με την αποψινή επιτυχημένη συνάντησή μας στο Εργατικό Κέντρο, στο Καρπενήσι. Πάμε την Κυριακή με στόχευση τη δημιουργία μιας προοδευτικής, δημοκρατικής κυβέρνησης, με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που αναφέρεται στους πολλούς και έχει στον πυρήνα του τη Δικαιοσύνη για όλους», τόνισε ο κ. Μωυσής Μπερμπερής. «Η Ευρυτανία», πρόσθεσε, «είναι μια δύσκολη μονοεδρική, εμείς όμως ποτέ δεν νιώσαμε ως “κωπηλάτες ματαίων λιμνών” και μέχρι την Κυριακή θα δώσουμε τη μάχη μας έτσι ώστε τη Δευτέρα η Ευρυτανία να έχει αριστερό βουλευτή». Εστίασε στην έμφαση που πρέπει να δοθεί τα προσεχή 24ωρα στην ψήφο των αναποφάσιστων και εκτίμησε ότι «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη». Η ζωή στην Ευρυτανία, ανέφερε, «έχει επιδεινωθεί δραματικά αυτά τα 4 χρόνια, από το 2019 μέχρι σήμερα» και τόνισε πως «παρόλο που η φύση ήταν απλόχερη απέναντί μας, οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές δεν ήταν, σίγουρα, οι σοφότερες».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ